עוגיות חמאה "מזלג"


עוגיות חמאה קטנות,פריכות,נמסות בפה .
דמיינו קופסת פח גדולה  ובה מונחות להן עוגיות חמאה ריחניות. במציאות..הן כל כך טעימות והקופסא המלאה מתרוקנת בקצב מהיר ביותר.
הקרונפלור במתכון מעניק לעוגיות פריכות נהדרת ובביס הראשון בפה הן נמסות. יאמי.



חומרים (ל-60 יח')

350 גר' חמאה רכה
150 גר' אבקת סוכר (שקית וחצי) מנופה
2 שקיקים סוכר וניל
300 גר' קמח  (2 כוסות +כף)
300 גר' קורנפלור (2 כוסות +כף)
3 כפות שמן קנולה
לזרייה- אבקת סוכר

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 160 מעלות ולרפד 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
  2. בקערת מערבל עם וו גיטרה (או במעבד מזון עם להב פלדה- ואז עובדים בפולסים קצרים) שמים:חמאה,סוכר וסוכר וניל.
    מנפים את הקמח והקורנפלור , מוסיפים לקערה ומערבלים במהירות איטית ותוך כדי הערבול מוסיפים את השמן. ממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שמתקבלים גושי בצק.
  3. לוקחים פיסת בצק קטנה ומגלגלים אותה לכדור. מניחים בתבנית במרווחים של 2.5 ס"מץ לוחצים קלות עם מזלג על כדור על מנת שיוטבעו בו הפסים.
  4. אופים כ- 30 דק' עד שהעוגיה מקבלת צבע קרם בהיר. מצננים היטב ובוזקים מעל אבקת סוכר.
  5. מאחסנים בקופסא אטומה עד חודש (מנסיוני לא מחזיק מעמד אפילו יומיים :-))




Tag : עוגיות

Related Post:

0 Komentar untuk "עוגיות חמאה "מזלג""

Back To Top