עוגת גבינה לימונית.
גבינה ולימון שילוב נפלא של טעמים
הלימון משתלב בתערובת הגבינה,בקרם הלימון מעל העוגה ובקצפת המעטרת את העוגה.
חומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
בסיס
150 גר' בסקוויטים טחונים
60 גר' חמאה מומסת ולא רותחת
מלית גבינה
250 גר' גבינה לבנה 5%
225 גר' גבינת שמנת (השתמשתי נפוליאון 28%)
300 גר' יוגורט (השתמשתי ביוגורט דנונה 3%) - ראו הערה
4 ביצים גודל M
גרידת לימון מלימון אחד
200 גר' סוכר (1 כוס)
50 גר' קונפלור ( 6 כפות)
קרם לימון
100 מ"ל מיץ לימון טרי (1/2 כוס)
גרידת לימון מלימון אחד
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
100 גר' חמאה
2 ביצים גודל L
1 חלמון ביצה
עיטור קצפת
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
4 כפות מקרם הלימון שהכנו בסעיף הקודם)
הערה : ניתן להשתמש בשמנת חמוצה במקום יוגורט ואז הטעם של העוגה עצמה פחות חמצמץ.
אופן הכנה
בסיס
לערבב יחד ביסקוויטים וחמאה, לרפד תחתית של תבנית (לרפד את התבנית בנייר אפייה) לא כולל דפנות התבנית.
מלית גבינה
בקערת המיקסר לשים גבינה לבנה וגבינת שמנת ולערבב עם החלק של הגיטרה להוסיף את שאר החומרים של מלית הגבינה ולערבב היטב במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
לשפוך מעל הבסיס שהכנו ולהכניס לתנור שחממנו מראש ל-160 מעלות. זמן אפייה כ- 45 דק'.
לצנן את העוגה היטב ולהעביר למקרר. (העוגה צריכה להיות במקרר כ - 3 שעות לפני שנצפה אותה בקרם הלימון)
קרם לימון
להקציף יחד ביצים וחלמון לקצף בהיר וסמיך.לשים בצד בהישג יד.
בסיר בינוני לשים חמאה ולהמיס על אש בינונית להוסיף סוכר ומיץ לימון לערבב ברציפות ולבשל כ- 5 דק' . להוסיף פנימה את תערובת הביצים שהקצפנו לערבב תוך כדי בישול על אש נמוכה. להמשיך לערבב ולבשל כ - 4 דק' לקבלת מרקם סמיך. לשים לב שלא יווצרו גושים. להוריד מהאש להעביר לקופסא עם מכסה. לאחסן במקרר עד השימוש (הקרם צריך להיות במקרר לפחות 6 שעות לפני שאפשר למרוח אותו על העוגה)
הרכבת העוגה
להעביר את העוגה לצלחת הגשה
לערבב את קרם הלימון ולשמור בצד 4 כפות לקצפת.
למרוח מעל העוגה את קרם הלימון , על החלק העליון ולא בצדדים,לא נורא אם הקרם מעט נוזל לצדדים להחזיר למקרר לשעתיים כדי שקרם הלימון יתייצב
להקציף יחד שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. לקפל פנימה 4 כפות קרם לימון ששמרנו בצד. להעביר את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן מס' 14.
לזלף את הקצפת מהחלק התחתון של העוגה כלפי מעלה (כמוש רואים בתמונה. להעביר את העוגה למקרר ,צריכה להתייצב כחמש שעות לפחות לפני ההגשה.
העוגה לא גבוהה,היא בגובה של טארט.
אם רוצים עוגה גבוהה יותר יש לאפות את העוגה
בתבנית בקוטר 20 ס"מ.
![]() |
אפשר גם ככה :) |
0 Komentar untuk "עוגת גבינה לימונית"