עוגת תפוחים ותמרים בחושה


עוגה בחושה,רכה ומלאת טעמים ומרקמים.
אני מאוד אוהבת להשתמש בתמר מג'הול,
בגלל שהוא רך ויש לו מתיקות טבעית
לעומת תמרים מסוגים אחרים שמוסיפים להם סוכר
על מנת שיהיו מתוקים ומבריקים.





חומרים ( ל- 2 אינגלשקייק)

4 תפוחי עץ מסוג גרני סמית'
200 גר' תמרים מסוג מג'הול
100 גר' אגוזי מלך
335 גר' קמח ( 1/3 2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
150 מ"ל שמן ( 3/4 כוס )
70 גר' סוכר (1/3 כוס)
100 גר' סוכר חום כהה (1/2 כוס)
4 יח' ביצים גודל M
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי ( או מיץ לימון  /תפוזים / חלב)


אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות. לרפד תבניות בנייר אפייה או לשמן היטב.
  2. לקלף את התפוחים,לחותך לקוביות קטנות ולשים בקערה גדולה
  3. לשטוף את התמרים,לייבש היטב ,לגלען ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערה עם התפוחים ולערבב היטב.
  4. לקצוץ אגוזי מלך גס, מחצית הכמות להוסיף לתפוחים והתמרים ואת השאר לשמור בצד לעיטור העוגות לפני האפייה.
  5. בקערת המערבל לשים סוכר לבן,סוכר חום,שמן,תמצית וניל וברנדי. לערבב עם  הגיטרה (לא הבלון ולא וו הלישה) לקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצים טרופות ולהמשיך לערבל במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה.
  6. לנפות יחד קמח,אבקת אפייה,סודה לשתייה וקינמון. להוסיף מלח ולערבב. להוסיף תוך כדי ערבוב במהירות איטית לתערובת בקערת המערבל.
  7. בעזרת כף עץ או מרית גדולה וחזקה לקפל את תערובת התפוחים לתוך התערובת שהכנו בקערת המערבל . לערבב רק עד שכל החומרים מתאחדים
  8. להעביר לתבניות,ליישר בעזרת כף. לפזר מעל את אגוזי המלך הקצוצים ששמרנו בצד. להכניס לתנור למשך 45 דק' ולבדוק עם קיסם. אם הקיסם יוצא רטוב ועם פירורים דבוקים יש להוסיף עוד כ- 5 עד 10 דק' אפייה.
  9. לצנן היטב. נשמר בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים ובמקרר כחמישה ימים.






Related Post:

0 Komentar untuk "עוגת תפוחים ותמרים בחושה"

Back To Top