דגני בוקר תוצרת בית
אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר להכין לבד בבית כשיש מבחר כה גדול בחנויות עם טעמים ומרכיבים מגוונים
אבל עם כל המבחר הזה עדיין לא הצלחתי למצוא את הסוג שיענה על כל הטעמים ,המרכיבים והמרקמים שאני אוהבת.
לא יאומן אבל הפעם פינקתי את עצמי,לא אף אחד אחר (זה לא הפריע לאחרים כאן לנשנש ישירות מהתבנית עוד לפני שהספקתי להעביר לקופסא אטומה)
אז מה הבשורה? שזה ממש קל להכנה. ואפשר להתאים תוספות וטעמים לפי מה שאנחנו אוהבים.
בענין הבריאות ובכן..כאן כל אחד יעשה את ההעדפות שלו. אני לא נכנסת לאחרים לצלחת:-) אבל לא אכפת לי שתעיפו מבט בצלחת הדגנים שלי.
חומרים (כ- 750 גר' דגני בוקר)
100 גר' קמח תירס גס (1/2 כוס)
70 גר' סובין שיבולת שועל (1/2 כוס)
200 גר' שיבולת שועל מהירת הכנה (זו העדינה כמו של קוואקר),(2 כוסות)
1/4 כוס סילאן או מייפל טהור (מי שאוהב מתוק אפשר לשים 1/2 כוס סוכר חום או רגיל)
160 גר' קמח אורז מלא (1 כוס)
קורט מלח
1 כפית קינמון
150 מ"ל מים (3/4 כוס),אפשר במקום מים חלב או מיץ תפוזים
50 גר' חמאה מומסת ואפשר במקום 1/4 כוס שמן או 1/4 כוס טחינה גולמית
נייר אפייה
תבניות תנור שטוחות
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים יחד : קמח תירס,סובין,קמח אורז,שיבולת שועל,קורט מלח וקינמון.
- מוסיפים סילאן (או כל ממתיק אחר בו בחרתם),חלב וחמאה מומסת. מערבבים היטב
- מחלקים את התערובת לשני חלקים. אם אתם רוצים דגני בוקר דקיקים חלקו את התערובת לשלושה חלקים.
- מניחים חלק אחד של התערובת על נייר אפייה
ככה נראית התערובת,היא מעט פירורית אבל ברגע שנרדד אותה היא תתחבר |
מהדקים מעט את התערובת בידיים ויוצרים צורה של מלבן. מניחים מעל נייר אפייה ובעזרת מערוך מרדדים לריבוע בגודל התבנית |
התבנית יצאה מהתנור. רואים את הסדקים שנוצרו? זה מעולה כי זה יעזור לנו ליצור את צורות הקרונפלקס |
לאחר האפייה. לחכות בסבלנות שדגני הבוקר יתקרר ולהעביר לקופסא אטומה. המרקם שנוצר הוא קשה ופריך. כמובן שברגע שנערבב את הדגנים שאפינו בחלב או יוגורט הם יתרככו |
בתאבון אפשר להוסיף פירות יבשים,אגוזים,פירות טריים תתפנקו:) |
הצעות והערות
- בבלוג הנפלא שנקרא בישולוג ראיתי לראשונה מתכון לדגני בוקר תוצרת בית. כמובן שהתלהבתי מאוד והתאמתי לעצמי מתכון שמתאים לטעמי האישי.
קישור ברנפלקס תוצרת בית - אין לכם קמח אורז מלא? אפשר במקום להשתמש בקמח חיטה מלא.
- לא רוצים חמאה? אפשר לשים כמו שכתבתי שמן רגיל או שמן קוקוס או לוותר בכלל על השומן (לדעתי לא כדאי לוותר כי זה מוסיף לפריכות ולמרקם)
0 Komentar untuk "דגני בוקר (קורנפלקס) תוצרת בית "