כבר כמה שנים סיון,בתי הבכורה מבקשת שנכין את המתכון של סבתא ירדנה
לנקניק שוקולד המפורסם שלה לפסח
כשאני הייתי ילדה (עכשיו אני מרגישה קצת מבוגרת..נו טוב)
לא היו תחליפים משוכללים לפסח כמו שיש היום
היה קמח מצות,קמח תפוחי אדמה ו..זהו בערך.
כמובן עוגיות בוטנים ועוגיות קוקוס שמלוות כל פסח לנצח נצחים:)
לאמא שלי יש קערת אמייל ענקית ובה היא הייתה מניחה את המצרכים לרוטב השוקולד,עם כף עץ הייתי מערבבת את הקקאו עם הסוכר ושאר החומרים. ריח נפלא של יין מתוק לקידוש מתערבב עם קקאו,סוכר ו..מרגרינה. כן מרגרינה ,הכי פשוטה זו עם העטיפה צהובה
אמא שלי הייתה מכניסה כל טוב לתוך התערובת,פירות יבשים קצוצים ליקר פירות, אגוזים קצוצים ועוד
גלי ,בתי הקטנה ואני יצאנו במבצע פסח להכנת המתכון של סבתא ירדנה
שנתנה לנו את המרכיבים אך לא את הכמויות
כמובן שיצא לנו נקניק שוקולד טעים
אך את הטעם של נקניק השוקולד של סבתא ירדנה רק סבתא ירדנה יכולה להכין :)
כי חלק מהמתכון אלו הידיים שמכינות את המאכל והאהבה שמכניסים פנימה
תודה לאמי היקרה על המתכון המנצח ולגלי שלי שעזרה מאוד
חומרים (לשלושה נקניקים)
קרם שוקולד
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
3/4 כוס חלב
1/4 כוס יין לקידוש (או תירוש)
2 כפיות תמצית ווניל
100 גרם חמאה
תערובת המצות
300 גרם מצות ( 10 מצות רגילות)
1/2 כוס קמח מצות רגיל
1/2 חלב
1/2 כוס יין לקידוש (או תירוש)
100 גרם קוקוס לציפוי
3 יחידות נייר פרגמנט או נייר אפייה
הערות
- לנקניק שוקולד למבוגרים (כי הילדים שלי לא אוהבים כלומר הפולנייה הקטנה שלי גלי המתוקה) מוסיפים צימוקים קטנים,משמש מיובש קצוץ,קליפות תפוז מסוכרות,ליקר דובדבנים או ליקר שוקולד ואגוזים קצוצים
- פרווה - להחליף את החלב במים או בחלב סויה.
חמאה במרגרינה (שמן לא מתאים) - לא אוהבים קוקוס? שימו קמח מצה במקום או אבקת קקאו מנופה או סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- בקערה גדולה לשבור את המצות לפירורים קטנים. לשפוך חלב ויין שייספגו במצות.
- בסיר בינוני לשים את כל החומרים של קרם השוקולד ולבשל יחד על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה. להסיר מהאש ולשפוך לתוך הקערה עם המצות לערבב היטב ולתת לתערובת לעמוד בצד שרבע שעה
- לאחר רבע שעה לערבב ולהוסיף קמח מצה לפי הצורך,קמח המצה עוזר לתערובת להתגבש.
- להניח נייר אפייה על משטח עבודה. לפזר על השליש התחתון של הנייר קוקוס בשכבה אחידה ולהניח מעל שליש מתערובת המצות עם השוקולד (ראו תמונה) להדק היטב את התערובת ולפזר מעל ובצדדים קוקוס ולגלגל יחד עם הנייר תוך כדי הידוק חזק לקבלת צורה של נקניק. לחזור על הפעולה פעמיים נוספות לקבלת שלושה נקניקים. להניח במגש ולאחסן במקרר לפחות 6 שעות לפני שחותכים לפרוסות . יש לאחסן בקירור או הקפאה.
0 Komentar untuk "נקניק שוקולד לפסח"