עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד


עוגיות חמאת בוטנים 
עם רעיון מקסים שלמדתי מהבלוג  home made interest 
לאפות את העוגיות בתבנית שקעים ולאחר האפייה יוצרים בעוגיות שקע
וממלאים אותו במלית שאוהבים
שילוב נהדר של עוגיות חמאת בוטנים פריכות במלית שוקולד עשירה
את שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים של ריזס אפשר למצוא בסופרים.
אני מצאתי בסופר ליד הבית שלי :)




חומרים (40 עוגיות)
100 גרם חמאה רכה
210 גרם חמאת בוטנים מתוקה חלקה (3/4 כוס)
50 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום כהה
1 ביצה גדול L
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)

מלית קרם שוקולד
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה

עיטור
שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים או שוקולד צ'יפס מריר/לבן
אפשר גם להמס שוקולד מריר או חלב ולעטר מעל הקרם לאחר הקירור

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכין שתי תבניות של מיני מאפינס או תבניות מאפינס בגודל אחר שיש לכם בבית רק אז העוגיות יהיו גדולות יותר
  2. להכין את קרם השוקולד - להרתיח את השמנת ולשפוך מעל השוקולד הקצוץ לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ולהניח בצד,לא בקירור
  3. להקציף יחד עם וו הגיטרה של המיקסר חמאה ,חמאת בוטנים,סוכר לבן וסוכר חום. להוסיף ביצה,תמצית וניל ומלח ולהמשיך להקציף לקבלת תערובת אחידה
  4. לנפות קמח וסודה לשתייה ולהוסיף לתערובת. לערבל במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה
  5. ליצור כדורים בגודל בינוני - הכדורים צריכים למלא כמעט לגמרי את שקע התבנית ,ראו בתמונה המצורפת(אין צורך לשמן את התבנית) לאפות בחום של 170 מעלות כ- 13 דקות
  6. לאחר שמוציאים את העוגיות מהתנור, בעזרת כף פריזיאן עושים שקעים בעוגיות שאפינו. את הכף נועצים בעדינות במרכז העוגייה  ומשאירים אותה בתוך העוגייה לכמה שניות עד שנוצר שקע,חשוב לעשות זאת כשהעוגיות חמות.
    לא משחררים את העוגייה מהתבנית בזמן שהיא חמה
    רק לאחר הקירור
  7. לאחר ששחררנו אתה עוגיות מהתבנית, מסדרים על מגש וממלאים בקרם השוקולד שהכנו ומעטרים בשוקולד 'ציפס חמאת בוטנים או בכל אפשרות אחרת בה בחרתם. את העוגיות יש לשמור בקירור. אפשר גם להקפיא אותן.



שלבי ההכנה בתמונות














0 Komentar untuk "עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד"

Back To Top