מאפינס בניחוח חורפי עם מיץ תפוזים טרי,שקדים טחונים ומרציפן איכותי
כיף להכין מאפינס,מערבבים בקערה את החומרים ומעבירים לתבנית.
אפייה מהירה ומעטרים בציפוי שוקולד וקוביות מרציפן
בחרתי להרטיב את המאפינס בסירופ תפוז
כדי לחזק את הטעם התפוזי
חומרים (10 יחידות)
50 גרם חמאה רכה
3 כפות שמן
1 ביצה גודל L
120 מ"ל מיץ תפוזים טרי (1/2 כוס)
1 כף קליפת תפוז מגוררת
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שקדים טחונים (לא אבקת שקדים)
100 גרם מרציפן מצופה שוקולד חתוך לקוביות (חצי ס"מ על חצי ס"מ)
סירופ תפוז
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
60 גרם סוכר (1/4 כוס)
ציפוי
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
25 גרם חמאה
2 כפות חלב
עיטור
מרציפן מצופה שוקולד או פרוסות שקדים קלויים
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת סירופ תפוז. מרתיחים יחד סוכר ומיץ תפוזים טרי כחמש דקות,ברגע שיש רתיחה חזקה כדאי להחליש את האש על מנת שהסירופ לא יגלוש. מעבירים את הסירופ לצלוחית שיתקרר
- לחמם תנור ל- 180 מעלות ולרפד תבנית שקעים במנג'טים אם משתמשים בתבנית סיליקון אין צורך במנג'טים
- בקערה בינונית לערבב עם מטרפה סוכר,חמאה ושמן לקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצה ולערבב. לנפות קמח עם אבקת אפייה,להוסיף פנימה שקדים טחונים וקליפת תפוז מגוררת. לערבב ולהעביר מחצית הכמות לקערה עם החמאה, לערבב עם כף עץ ולהוסיף מיץ תפוזים לערבב מעט ולהוסיף את שארית הקמח המנופה. לערבב מעט לקבלת תערובת אחידה ולהוסיף פנימה קוביות מרציפן,לערבב ולחלק לשקעים את התערובת.
לאפות כ- 20 דקות. להוציא מהתנור ובעזרת מברשת להרטיב את המאפינס בסירופ תפוז לצנן היטב ולהעביר לצלחת הגשה - ציפוי שוקולד, בקערת זכוכית לשים שוקולד מריר קצוץ,חמאה וחלב. לחמם כדקה בחום בינוני במיקרוגל ולערבב עם מטרפה לקבלת קרם אחיד. אם לא נמס לגמרי להוסיף עוד כמה שניות על חום בינוני במיקרוגל. בעזרת כפית לצפות את המאפינס ולעטר במרציפן או בפרוסות שקדים.
0 Komentar untuk "מאפינס תפוז ומרציפן"