אלו הם חטיפים שאני מכינה מבצק שק"ם שאני מוסיפה לו גבינה צהובה מגוררת (וכאן אפשר לגוון לפי הטעם האישי בצד'ר שיש להם טעם מעט חריף או בקשקבל עם הטעם האופייני שלה הכל לפי הטעם והחשק),מקררים את הבצק כשה במקרר ואז יש כמה אפשרויות הכנה לחטיפים נחטפים.
מתכון לבצק שק"ם מלוח
350 גר' קמח תופח ( 1/2 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
1 כפית מלח
200 גר' חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד ,עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
החטיפים שנחטפים - כדורי זיתים
מצרכים
כמות אחת של מתכון בצק שק"ם מלוח.
1 קופס' שימורים של זיתים מגולענים ירוקים.
אופן הכנה
את הזיתים אני מעבירה למסננת,שוטפת במים רותחים כמה פעמים. מייבשת ומקררת.
יוצרים כדורים בקוטר של כ- 3 ס"מ עם האצבע יוצרים גומה רחבה,מטביעים בה את הזית וסוגרים מהצדדים פנימה. מכדררים לכדור ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כך ממשיכים עד שנגמר הבצק.(לעיתים נשארים זיתים ,תלוי בגודל שלהם) אמורים לצאת מהכמות הזו כ- 50 כדורים.
ניתן לגלגל את הכדורים בשומשום או קצח תלוי בטעמכם האישי.
אני ממליצה לקרר את הכדורים במקרר כשעה או במקפיא כחצי שעה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה.
החטיפים שנחטפים - מקלות תבלינים
מצרכים
בצק שק"ם כמות אחת,רצוי לקרר כשעתיים לאחר ההכנה.
ביצה אחת-להבריש את הבצק.
תבלינים לפיזור - זעתר,קצח,שומשום,בצל מיובש,פרג וכו' לפי הטעם.
3 תבניות תנור. 4 ניירות אפייה.
אופן הכנה
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מפזרים מעט קמח על גבי נייר האפייה, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מורחים בביצה,מפזרים את התבלין האהוב,מניחים מעל נייר אפייה ומרדדים מעט עם המערוך על מנת שהתבלינים ישקעו מעט בתוך בצק.
מעבירים את נייר הפייה עם בצק לתבנית התנור (רצוי הפוכה,כי אז קל יותר לחתוך את הבצק למקלות)
בעזרת גלגלת או סכין חד חותכים למקלות בגודל הרצוי.
ממשיכים באותה האופן עם שני כדורי בצק הנותרים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד להזהבה.
0 Komentar untuk "כדורי זיתים ומקלות מלוחים ונחטפים"