עוגת מוס שוקולד עם שכבת תפוחים על בסיס בראוניז
עוגה עשירה וחגיגית.
אפשר להכין את העוגה חלבית או פרווה
העוגה נהדרת לאכילה גם חצי קפואה, כמו עוגת גלידה.
בסיס בראוניז (לתבנית בקוטר 24)
30 גר' קקאו מנופה (4 כפות)
100 גר ' סוכר לבן (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
75 מ"ל שמן
2 ביצים
90 גר' קמח (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
1/2 כפית אבקת אפייה
3 כפות שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה
לערבב יחד סוכר,קקאו,שמן ,ביצים ותמצית וניל. (כדאי לערבב עם מטרפה)
לנפות יחד קמח ואבקת אפייה,להוסיף לתערובת ולבחוש היטב לקבלת תערובת אחידה.
להעביר לתבנית מרופדת בניר אפייה ומשומנת,לפזר מעל את השוקולד צ'יפס
לאפות ב- 180 מעלות כ- 15 דק'
לצנן את העוגה ולשחרר מהדפנות בעזרת סכין חד. לסדר שקף סביב הדפנות.
בעזרת קיסם לחורר את העוגה במרווחים של כ- 3 ס"מ על מנת שנוזלי התפוחים יספגו פנימה.
מלית תפוחים
3-4 תפוחי עץ חמוצים מסוג גרני סמית'
3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
25 גר' חמאה
1/2 כפית קינמון
אופן הכנה
לקלוף תפוחים,לחתוך לקוביות קטנות,לשים במחבת עם סוכר,מיץ לימון,חמאה וקינמון.
להביא לרתיחה תוך כדי בחישה, להחליש את האש ולבשל עד ריכוך התפוחים,לשים לב יש להשגיח ולבחוש עד שהתפוחים יתרככו אך לא יהפכו לרסק. להעביר לצלחת שטוחה לצינון מלא. לאחר שהתפוחים התקררו לחלוטין יש לסנן מהנוזלים ולסדר אותם מעל עוגת הבראוניז שהכנו.
הערה : במקום מלית תפוחים אפשר להשתמש בפירות משומרים כמו אגסים,אפרסקים או דובדבנים. כמובן שיש לסנן את הפירות מהנוזל ואז לסדר אותם על תחתית הבראוניז.
מוס שוקולד
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
120 מ"ל חלב (או חלב סויה וניל /חלב קוקוס לפרווה)
250 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה)
3 כפות סוכר
1 כף ברנדי
אופן הכנה
להמיס יחד שוקולד וחלב במיקרוגל או על בן מארי. לבחוש היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים, לצנן.
להקציף יחד שמנת מתוקה וסוכר לקבלת קצפת יציבה. לקפל לתוך תערובת השוקולד בתנועות עטיפה,להוסיף את הברנדי ולהמשיך לקפל לקבלת מוס אחיד . להעביר את המוס לתבנית וליישר.
להעביר למקפיא למשך 30 דק'. לאחר חצי שעה לזלף על העוגה קצפת לעיטור
קצפת וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה)
200 מ"ל חלב או חלב סויה או חלב קוקוס
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
מעט אבקת קינמון או אבקת קקאו
אופן הכנה
להקציף יחד שמנת,חלב ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה
להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק או משונן ולזלף גבעות של קצפת על העוגה
לפזר מעל הקצפת מעט אבקת קקאו או קינמון בעזרת מסננת דקה.
להעביר למקרר התייצבות למשך 8 שעות לפחות.
הערה : במקום קצפת אפשר לפזר על העוגה אבקת קקאו או לצפות בגנאנש שוקולד מריר
0 Komentar untuk "עוגת מוס שוקולד ותפוחים"