פאי פרג ותפוחים.
שילוב נפלא של טעמים ומרקמים
ואם לא אוהבים תפוחים?
אפשר להשתמש באגסים או משמש/אפרסק משומר
חומרים
תבנית עגולה או תבנית פאי בקוטר 24
בצק
420 גר' קמח (3 כוסות)
1 כף סוכר
5 כפות דבש
2 חלמונים
100 מ"ל מים קרים (מיץ או חלב)
קורט מלח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית פרג
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
100 מ"ל חלב או מים (1/2 כוס)
2 כפות דבש
1 כף גרידת לימון
150 גר' פרג טחון
30 גר' חמאה
מלית תפוחים
5 יח' תפוחי עץ חמוצים לאפייה (גרני סמית')
4 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
אופן הכנה
בצק
לנפות קמח לקערה,להוסיף דבש,סוכר,חלמונים,קורט מלח ומים קרים,
לפזר מעל קוביות חמאה קרות ולערבל עם וו גיטרה או ביד לקבלת בצק אחיד.
לשטח מחצית מכמות הבצק על התבנית כולל דפנות
(אם אתם מכינים בתבנית עגולה רגילה הבצק בדפנות צריך להיות בגובה של כ- 4 ס"מ)
את החלק השני של הבצק לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר
מלית פרג
לשים בסיר בינוני מים וסוכר,להביא לרתיחה. להוסיף את הפרג ולבחוש עם כף עץ להחליש את האש ולערבב את הפרג כ- 3 דק'. להסיר מהאש ולהוסיף דבש,חמאה וגרידת לימון. לערבב היטב ולצנן .
לאחר שהמלית התקררה למרוח אותה על הבצק
מלית תפוחים
לקלוף את התפוחים ובעזרת תפוחן לחתוך לפלחים (ראו תמונה) ואם אין תפוחן אז בעזרת סכין לחתוך לפלחים שווים בגודלם ולהסיר את ליבת התפוח.
במחבת כבדה ורחבה לבשל יחד על אש בינונית תפוחים עם סוכר,מיץ לימון וקינמון . התפוחים צריכם להתרכך אך יש לשים לב שישארו בשלמותם ולא יהפכו לרסק. זמן הבישול כחמש עד עשר דק'.
להעביר את התפוחים למסננת ולצנן אותם. לסדר את התפוחים מעל מלית הפרג
את הבצק שנותר במקרר לרדד לעובי של כ- 4 מ"מ. בעזרת חותכן בצורת לב לחתוך עוגיות ולסדר מעל התפוחים. אפשרות נוספת היא לרדד את הבצק לעיגול גדןל ולהניח מעל התפוחים,לדחוף את שאריות הבצק לדפנות ולעשות חתכים על הבצק לשחרור האדים.
ניתן למרוח את הבצק העליון בביצה לפני האפייה,אני לא מרחתי בביצה
לאפות את הפאי ב- 180 מעלות כ- 40 דק'.
מומלץ לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.
0 Komentar untuk "פאי פרג ותפוחים"