עוגיות חמאה עדינות עם תוספת של דבש וקינמון
חומרים
125 גר' אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות)
4 כפות דבש או סילאן
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים (מביצה בגודל L)
2 כפיות קינמון (השתמשתי בקינמון טחון של חברת מקורמיק,מעולה!)
350 גר' קמח( 1/2 2 כוסות)
לא צריך אבקת אפייה ולא קמח תופח!
אם תשימו אבקת אפייה הבצק יתנפח וכל הצורות שקרצתם עם החותכנים יעלמו..וזה יהיה חבל.
אבקת סוכר לזרייה על העוגיות לפני הגשה
אופן הכנה
- להקציף יחד (עם וו גיטרה) אבקת סוכר מנופה,דבש, וחמאה. לאחר שמתקבלת תערובת אוורירית להוסיף חלמונים ולהמשיך להקציף לתערובת אחידה.
- לנפות יחד קמח וקינמון. להוסיף לתערובת ולערבל עד קבלת בצק אחיד. לאסוף את הבצק בעדינות ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר לשעה.
- לחלק את הבצק ל- 2 חלקים. לרדד על נייר אפייה מעט מקומח לעובי של כ- 4 מ"מ.
להניח על מגש או תבנית ישרה ולהעביר למקפיא או למקרר למשך 10 דק'. - בעזרת חתכנים עם דוגמא או בלי דוגמא מה שיש לכם בבית,
לקרוץ צורות ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. - את הבצק הנותר לאסוף בעדינות ולצרף לחלק השני של הבצק שעוד לא רידדנו ושוב לרדד על נייר אפייה,לקרר ולקרוץ צורות.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 12-15 דקות. לצנן היטב ולשמור בקופסא אטומה.
משתפת אתכם בתמונות של חברות
שהכינו את העוגיות
העוגיות של רותם שרגא
כל הכבוד לרותם,שחיפשה ומצאה את החותכן ,יופי של עוגיות:)
העוגיות של רויטל דיין ישי
כל הכבוד לרויטל,החותכן מקסים ביותר והעוגיות יצאו נהדר:)
0 Komentar untuk "עוגיות חמאה בניחוח קינמון ודבש"