חום יולי אוגוסט
ואני אישה של חורף.
תנו לי גשם,ברד,ברקים ורעמים
שכבות של בגדים וסוודרים לרוב
צעיפים צבעוניים וכוס משקה חם ומהביל
שמגיע הקיץ אני רק מחכה שיבוא כבר הסתיו..
או אז החורף נראה קרוב מתמיד
כדי להתקרר קצת,לכמה רגעים קטנטנים
הכנתי עוגה גלידה.
טוב זה סוג של גלידה, לא כמו זאת שקונים בחנות
אבל זה קפוא וטעים
כדי להתקרר קצת,לכמה רגעים קטנטנים
הכנתי עוגה גלידה.
טוב זה סוג של גלידה, לא כמו זאת שקונים בחנות
אבל זה קפוא וטעים
הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון כדי לקבל את
המעדן הקפוא הזה בצורה יפה וחיננית
מכינים בסיס בטעם וניל ,מחלקים ל- 3
ומתחילים לשחק בטעמים ובצבעים.
חומרים
לתבנית סיליקון בקוטר 24 או תבנית פיירקס מלבנית
250-500 גר' ביסקוויטים (אני שמתי ביסקוויט לוטוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב (1 כוס)
80 גר' אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת)
250 גר' גבינה לבנה 5%
250 גר' גבינת שמנת 30%
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל איכותית
200 גר' חלב מרוכז (1/2 פחית)
4 כפות ממרח נוגט אגוזים
4 כפות ממרח שוקולד (נוטלה או אחר )
אופן הכנה
- מקציפים יחד : שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
- מערבבים יחד בקערה בינונית :גבינה לבנה,גבינת שמנת,סוכר,תמצית וניל וחלב מרוכז. מקפלים פנימה את הקצפת לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מחלקים את התערובת ל- 3 קערות בצורה שווה.
- קערה אחת מעבירים לתבנית הסיליקון,זה יהיה טעם הוניל ללא תוספות. מסדרים מעל ביסקוויטים ומכניסים למקפיא למשך 20 דק'.
- לקערה מס' 2 מוסיפים 4 כפות נוגט אגוזים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית הסיליקון,זו השכבה השנייה . מסדרים מעל ביסקוויטים ומעבירים למקפיא למשך 20 דק'.
- לקערה מס' 3 מוסיפים 4 כפות ממרח שוקולד,מערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית הסיליקון,זו השכבה השלישית. מסדרים מעל ביסקוויטים ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות.
- לאחר ההקפאה,הופכים את תבנית הסיליקון מעל צלחת הגשה ומקלפים בעדינות את התבנית מהעוגה. את העוגה שומרים עטופה הייטב במקפיא.
- כדיי לפרוס בצורה קלה את העוגה יש לטבול סכין עבה וחדה (לא משוננת) במים רותחים ולפרוס פרוסות מהעוגה. אני פרסתי את כל העוגה והעברתי לקופסא גדולה ואטומה כך היה נוח להוציא פרוסה להגשה בקלות ובכייף.
- מומלץ לזלף מעל פרוסת עוגת הגלידה סירופ שוקולד תוצרת בית. המתכון כאן
0 Komentar untuk "עוגת גלידה "