את עוגת הלב גיליתי בערך לפני שנה בבלוג הנהדר של וויני שנקרא משהו מתוק.
קישור למתכון של וויני כאן .
כדי להכין את העוגה יש לרכוש תבנית של ווילטון ,למעשה אלו 2 תבניות שאופים בהן את העוגה ולאחר ההרכבה נוצר לב ההפתעה שמגלים אותו לאחר חיתוך העוגה.
פעם ראשונה שהכנתי את העוגה הייתה לפני שנה,ואז הכנתי עוגת שוקולד במלית קרם וניל.
השנה חגי ביקש "משהו עם פירות" אז הכתי עוגת וניל עם קרם דומדמניות שחורות מה שיצר קרם בצבע נפלא ללא שימוש בצבעי מאכל.
עוגת וניל מבוססת על המתכון של עוגת וניל עם הפתעות,ערכתי בה מעט שינויים וכמובן לא הוספתי את ההפתעות. קישור למתכון כאן
אפשר להכין גם טורט וניל שמתאים לעוגת בקוטר 26 כמו במתכון כאן
לעוגת שוקולד השתמשתי במתכון לעוגת שוקולד אורירית. קישור למתכון כאן
חומרים לעוגת וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
4 ביצים גודל L
300 גר' סוכר (1/2 1 כוסות)
300 גר' קמח
120 גר' קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה (10 גר' )
2 גביעי יוגורט קטנים (300 גר' סה"כ)
1 כף תמצית וניל
לחיבור בין העוגות
3 כפות ריבת משמש חלקה
חומרים לקרם דומדמניות
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד לבן
200 גר' דומדמניות שחורות (אני השתמשתי בקפואות)
1 כף מיץ לימון
1 כף גדושה אבקת סוכר
אופן הכנה עוגת וניל
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- משמנים היטב את התבניות בחמאה מומסת ומקמחים
- מקציפים יחד ביצים וסוכר לקצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי ערבול במהירות נמוכה. ממשיכים להקציף במהירות בינונית כשלוש-ארבע דקות
- מנפים יחד קמח,קורנפלור ואבקת אפייה
- מוסיפים גביע יוגורט לקערת המערבל עם הביצים והשמנת, ושליש מכמות הקמח מערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים עוד גביע יוגורט ושליש מכמות הקמח ממשיכים לערבל במהירות נמוכה מוסיפים את שארית הקמח ומערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת בין התבניות.מיישירם ואופים כ- 30 דק' לקבלת קיסם ללא פירורים.
- מחכים 10 דק' ומשחררים את העוגות מהתבנית. אני הכנתי נייר אפייה על צלחת ומעליו שחררתי את העוגות. ניתן למלא את העוגות בקרם רק שהן קרות לגמרי.
אופן הכנה קרם דומדמניות
- לילה קודם להרתיח 250 מ"ל שמנת מתוקה ,לקצוץ שוקולד לבן ולשפוך מעליו את השמנת הרותחת. לערבב היטב במטרפה לקבלת נוזל אחיד לכסות בניילון נצמד ולקרר לפוחת 8 שעות.
- להפשיר את הדומדמניות (אני הפשרתי במיקרגול,חשוב לא לחמם רק להפשיר),להעביר למעבד מזון ולהוסיף מיץ לימון ואבקת סוכר לטחון הייטב,לפחות 5-7 דקות. להעביר למסננת ולסנן הייטב ,התערובת סמיכה ויש להעזר בכף על מנת שיעבור כל הקרם ובמסננת יישארו רק הקליפות. המטרה היא לקבל קרם חלק,ללא קליפות.
- בקערת מערבל לשים 250 מ"ל שמנת מתוקה ואת קרם השוקולד לבן שהכנו ערב קודם. להקציף היטב לקבלת קרם יציב וסמיך (לשים לב לא להקציף יותר מידי שלא נקבל חמאה)
- לקפל את קרם הדומדמניות לתוך קצפת השוקולד הלבן שהכנו לקבלת קרם דומדמניות אחיד.
- מניחים את עוגת הבסיס (זאת בלי הקו באמצע) על צלחת הגשה.
- מחממים את ריבת המשמש במיקרוגל למשך כמה שנייות,מערבבים היטב עם מטרפה ובעזרת מברשת מברישים את החלק העליון של העוגות (ראו צילום)
- ממלאים את העוגות בקרם דומדמניות. חשוב להדק את הקרם אבל למלא רק עד הקו העליון של העוגה ולא מעבר לכך אחרת הלב לא יצא סימטרי ויפה.
- מרימים את העוגה (לא זאת שהנחנו על צלחת הגשה) ומכסים איתה את העוגה שמונחת על צלחת ההגשה. כאשר הקרם כלפי פנים.
- עם שארית הקרם מצפים את העוגה מבחוץ,ניתן להשאיר חלק מהקרם ולזלף איתו קישוטים על העוגה. את הכיתוב עשיתי עם שוקולד לבן מומס
והעוגה בגרסת השוקולד עם קרם וניל
עוגת שוקולד ( קישור למתכון כאן )
ממרח שוקולד רך להדבקת העוגות (ראו הסבר בשלבים למעלה עם ריבת המשמש)
לקרם וניל - 1 מיכל שמנת מתוקה,1 כוס חלב ו- 80 גר' אינסטנט פודינג וניל להקציף יחד לקרם יציב.
לציפוי שוקולד- גאנאש שוקולד מריר, 250 מ"ל שמנת מתוקה ,300 גר' שוקולד מריר. מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים מעל שוקולד מריר קצוץ מערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
0 Komentar untuk "עוגת לב בהפתעה"