עוגיות שושנים (קצף)


עוגיות שושנים,עוגיות שאני מאוד מאוד אוהבת להכין.
הן כל כך יפות וטעימות והריח שיוצא מצנצנת העוגיות פשוט נפלא
אני מכינה את הבצק הפריך ללא חלמונים
וכך יוצא שיש לי מתכונים עם שאריות חלבונים
אני מכינה עוגיות שושנים.






חומרים
כמותה עוגיות שיוצאת מהמתכון גדולה מאוד. יצאו לי 3 תבניות גדולות.
בצק
500 גר' קמח (1/2 3 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
300 גר' שמנת חמוצה (1/2 1 מיכלים) או 200 מ"ל מיץ תפוזים או 200 מ"ל שמנת צמחית
200 גר' חמאה רכה
3 שקיות סוכר וניל
50 גר' סוכר (1/4 כוס)

מלית
4 יח' חלבונים (מביצה בגודל L ׂ)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
80 גר' אינסטנט פודינג וניל (אריזה אחת)

תוספות
ממרח שוקולד
ממרח לוטוס

אופן הכנה

בצק
מערבבים יחד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעתיים לפחות.

מלית
מקצפים חלבונים וברגע שמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה ממשיכים להקצים לקבלת קצף יציב ומבריק. מחלישים את מהירות הערבול,מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת אחידה,אין צורך להקציף מהר ולא הרבה זמן לאחר הוספת הפודינג.

הרכבת העוגיות
  1. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים
  2. מרדדים על משטח מקומח כדור אחד של בצק למלבן באורך כ- 35 ס"מ ורוחב 15 ס"מ.
  3. מורחים על הבצק מהקצף חלבונים שהכנו (כדי שתהייה חלוקה שווה ,ניתן לשקול את הקצף או לחלק בצורה שווה ל- 5 צלוחיות כדי שיספיק לכם למילויי שווה לכל כדורי הבצק)
  4. אם רוצים שושני קצף שוקולד/לוטוס מורחים בעדינות על גבי הבצק כ- 3 כפות ממרח ,שיהייה אחיד. ומעל הממרח  מורחים את קצף החלבונים.
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה בעדינות ומעבירים למגש שמונח עליו נייר אפייה
  6. מכינים את כל כדורי בצק ומעבירים את המגש עם הרולדות למקפיא. זמן ההקפאה כחצי שעה.
  7. פורסים על גבי קרש חיתוך פרוסות בעובי של 1/2 1 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב להשתמש בסכין חדה. 
  8. לאפות בתנור שחומם מראש,ל- 180 מעלות. זמן אפייה כ- 25 דק'
  9. לאחר ההוצאה מהתנור,כדאי לעזור לעוגיות להשתחרר מהנייר בעזרת סכין רחבה או פלטה,לעיתים הקצף נדבק לנייר וכשהעוגייה מתקררת קשה לשחרר והעוגייה מתפרקת (וזה מעצבן!)
  10. לאחסן את העוגיות בכלי אטום (לאחר שהתקררו)
הערות והצעות

  1. חשוב מאוד לחתוך את השבלולים לא עבה מידי.
    החיתוך משפיע על זמן האפייה ועל ייבוש העוגייה בזמן האפייה
    שחותכים שבלולים עבים המרנג בפנים נאפה פחות טוב ואז העוגייה תהייה רטובה יותר. הרטיבות של העוגייה היא מהמרנג ולא מהבצק.
  2. אם אתם רוצים שושנים שוקולדיות ניתן להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד במקום וניל או להוסיף 2-3 כפות קקאו מנופה לתערובת הקצף עם האינסטנט פודינג וניל







    0 Komentar untuk "עוגיות שושנים (קצף)"

    Back To Top