עוגה נוסטלגית.
כל ביס מעלה זכרונות
מגורים בקיבוץ
ארוחות ארבע משפחתיות.
העצים סביב הבית
נוף של שדות חיטה ומטע פקאן באופק
צחוק ילדים המתרוצצים בדשא
עוגה אהובה וקייצית.
חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26)
טורט
6 חלבונים (מביצה בגודל L)
200 גר' סוכר (1 כוס)
6 חלמונים (מביצה בגודל L)
3 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
קורט מלח
180 גר' קמח (1/4 1 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
מלית
1 חבילה ג'לי בטעם שאוהבים (אני השתמשתי בטעם משמש)
1 קופסא (של כ- 800 גר') שימורי פרי או פירות טריים (אני השתמשתי בקוקטייל פירות משומרים)
1/2 כוס סירופ סוכר או סירופ מקופסת שימורים של הפירות
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד רגיל)
2 כפות אבקת סוכר
*** סירופ סוכר : מרתיחים יחד 1/2 כוס סוכר ו- 1/2 כוס מים. הרתחה של כ- 5 דק'. לצנן הייטב.
אופן הכנה
טורט
- מקציפים חלבונים ,מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקמציפים לקבלת קצף יציב וגמיש (לא חזק מאוד!)
- בעקרה בינונית מערבבים יחד חלמונים,שמן,קורט מלח,מיץ לימון,גרידת לימון,תמצית וניל וקורט מלח. מקפלים לתוך תערובת הקצף בעדינות
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה מוסיפים בפעמיים לתערובת הקצף ומקפלים בעדינות (עדיף לקפל עם מטרפה כך הקמח נטמע טוב יותר בקצף)
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
כ- 45 דק'.
הרכבת העוגה
- להכין את הג'לי לפי הוראות ההכנה שרשומת על הקופסא,לערבב היטב עם מטרפה שלא יהיו גושים. להניח בצד שיתקרר מעט.
- להוציא את הטורט מהתבנית, ,לחתוך את הטורט באמצע, להחזיר לתבנית את החלק התחתון של הטורט,להרטיב עם כ- 5 כפות מנוזלי הפירות מקופסת השימורים או עם סירופ סוכר קר.
- להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. למרוח מעל הטורט שהרטבנו. להניח מעל את החלק השני של הטורט. להרטיב את הטורט עם 5 כפות סירופ ולסדר מעל את הפירות (מושמרים או טריים.
- לפזר את הג'לי מעל הפירות באופן אחיד (לשים לב להקפיד להכין את הג'לי בשלב הראשון כדי שיתגבש מעט ולא יהיה נוזלי ורותח אחרת ייספג בעוגה וינזל)
- להעביר את העוגה למקרר למשך חמש שעות לפני ההגשה.
0 Komentar untuk "טורט קצפת ,פירות וג'לי"