את המתכון ללחמניות שאני מכינה כל השנה לילדים לבית הספר אתם כבר מכירים,
אך עם הבייגלה שאני מכינה עוד לא ערכתי לכם היכרות.
הבייגלה כייפי להכנה, יש לו בצק רך ונעים,זמן התפחה קצר יותר מזה של הלחמניות,
וכייף לגוון בטעמים של הציפוי.
מקור המתכון כאן בייגלך תחנה מרכזית של סמדר מוואלה. מתכון שאני מכינה שנים רבות,אהוב מאוד אצלי במשפחה ערכתי מעט שינויים במתכון והנה הוא לפניכם
חומרים (כ- 12-14 יח')
1 ק"ג קמח
3 כפיות שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
500 - 600 מ"ל מים ( 1/2 2 - 3 כוסות)
ציפוי
1/4 כוס חלב או מים
שומשום,זעתר,פרג,קצח איזה ציפוי שאוהבים
אופן הכנה
בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים יחד קמח,סוכר ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים,ממשיכים לערבל במהירות נמוכה, מוסיפים שמן ומלח ואת המים שנותרו.
מערבלים במהירות בינונית כ- 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. אם הבצק מאוד דביק מוסיפים קצת קמח. הבצק יוצא רך מאוד וגמיש וזה בסדר גמור
מעבירים את הבצק לקערה משומנת,הופכים את הבצק בקערה שהשמן יעטוף את הבצק מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.
לאחר חצי שעה מעבירים את הבצק למשטח עבודה(לא צריך לקמח הבצק משומן היטב) ומחלקים את הבצק ל- 12 חתיכות. יוצרים כדור מכל חתיכת בצק.
איך עושים צורה של בייגלה?
יוצרים חור באמצע כדור הבצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה. (יש עוד דרך שבה יוצרים גלילים באורך של כ- 15 עד 20 ס"מ ואז מחברים את הקצוות)
אצלי בבית אוהבים את הבייגלה עגול ושמנמן אם אתם אוהבים את צורת הבייגלה הירושלמי פשוט עושים בייגלה יותר צר וארוך עם חור גדול.
מרפדים תבנית בנייר אפייה מפזרים מעט קמח על התבנית ומניחים את הבייגלה עם רווחים בניהם שיהיה להם מקום לתפוח.
מורחים את הבייגלה בחלב או מים ומפזרים מעל את התוספת הרצוייה.
לבייגלה עטוף בשומשום,טובלים את הבייגלה בחלב ואז בשומשום משני הצדדים
מעבירים לתבנית. זמן התפחה כחצי שעה
אפשרות נוספת היא להכין בייגלה קטנים,מיני בייגלה.
ומקלות בייגלה הם חטיף נהדר לאירוח,מסיבות ופינוקים לבית
מחממים תנור ל-240 מעלות כעשר דקות לפני שהבייגלה מוכן לאפייה.
אופים כ- 15 עד 20 דק' לקבלת בייגלה בצבע זהוב יפה.
חשוב לשים את התבנית במסילה התחתונה של התנור ולקראת סוף האפייה אם הבייגלה לא תפס מספיק צבע,להעלות למסילה האמצעית.
אם אוהבים ציפוי פריך מעבירים לצינון על רשת.
לקבלת מרקם רך יש לכסות את הבייגלה במגבת לאחר שהעברנו אותו לרשת צינון.
Tag :
שמרים
0 Komentar untuk "בייגלה ירושלמי "