לביבות בטטה,דלעת וגבינה אפויות


בטטה ודלעת הן שילוב אהוב עלי במיוחד
הוספתי בצל ירוק ופטרוזיליה
כדי שהכתום לא ישתלט כאן יותר מידי 
קבלתי מתנובה משלוח של כמה גבינות ובניהן הייתה גבינת חמד 16% שומן
פוררתי את הגבינה לתוך תערובת הלביבות
החלק הכי טעים לאחר האפייה
הן פיסות הגבינה שברחו קצת לצדדים והשחימו
הלביבות אפויות,כי ככה אני אוהבת
אבל אם אתם בעניין של טיגונים אפשר לטגן את הלביבות



חומרים ( בערך  25 לביבות)
500 גר בטטה (לאחר קילוף הקליפה. כ- 2 עד 3 בטטות בינוניות)
500 גר' דלעת (לאחר קילוף הקליפה)
180 גר' שיבולת שועל אינסטנט ( 2 כוסות)
60 גר' קמח מלא (1/2 כוס)
1 חבילה גבינת חמד 16%
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
7 גבעולי בצל ירוק טרי (רק העלים הירוקים ) קצוצים דק
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
2 ביצים גודל L

לאפיה - 1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

אופן הכנה

  1. לחתוך דלעת ובטטה (כמובן בלי הקליפה) לקוביות בינוניות ולשים בסיר אידוי ולבשל עד להתרככות. (אם אין סיר אידוי ראו הערה) למעוך לקבלת מרקם של פירה. לצנן היטב
  2. להוסיף לפירה הכתום שיבולת שועל,קמח מלא מנופה,ביצים,גבינת חמד שפוררנו ביד לחתיכות בינוניות,פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים דק. לערבב היטב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה . לא לערבב יותר מידי אחרת התערובת נעשית רכה מידי ואז קשה ליצור ממנה לביבות.
  3. להניח נייר אפייה על תבנית שטוחה ולשמן עם מברשת בשמן זית. בעזרת 2 כפות להניח לביבות עם רווח קטן בניהן על התבנית ולמרוח בעזרת המברשת מעט שמן מעל הלביבות. אין צורך בהרבה שמן
  4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 15 דק'. להפוך את הלביבות ולהמשיך לאפות עוד 15 דק' לקבלת לביבות זהובות. ניתן להקפיא או לאחסן במקרר.
הערות

  1. אם אין לכם סיר אידוי , לשטוף היטב את הבטטות,לפזר מלח גס על תבנית אפייה להניח מעל את הבטטות (לא מקולפות אלא שלימות עם הקליפה) ולאפות עד ריכוך הבטטות.
  2. את הדלעת לבשל במעט מים (מספיק שהמים יכסו שליש מגובה הדלעת) בסיר כאשר הבישול יעשה עם מכסה סגור. לאחר שהדלעת התרככה יש להעביר למסננת לשעתיים שהנוזלים ישתחררו.
  3. גבינת חמד היא גבינה שמשלב בתוכה גבינה צפתית ובולגרית ולכן היא כה מיוחדת,עדינה וטעימה. אם אתם לא מצליחים להשיג גבינת חמד ניתן להשתמש במקום ב- 200 גר' גבינת פטה במליחות עדינה 










0 Komentar untuk "לביבות בטטה,דלעת וגבינה אפויות"

Back To Top