קרם שוקולד חלבה



שוקולד וחלבה
שילוב טעמים שאהוב עלי במיוחד
הקינוח רך,עדין ומאוד מאוד שוקולדי

המתכון הנהדר נלקח ממוסף מותק של שף
גיליון מס' 12 דצמבר 2010 מאת דנית קימל
ערכתי בו כמה שינויים שיתאים לטעמים שאני אוהבת






חומרים (8 מנות בקעריות חסינות חום)

100 גר' שוקולד חלב קצוץ
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת מתוקה לבישול עם 15% שומן)
200 גר' ממרח חלבה
2 ביצים גודל L
2 חלמונים מביצה בגודל L
קורט מלח

לעיטור - חלבה וניל קצוצה או חלבה מסולסלת

אופן הכנה


  1. לחמם תנור ל- 160 מעלות
  2. בקערת זכוכית לשים שוקולד חלב ושוקולד מריר קצוצים
  3. להרתיח שמנת מתוקה בסיר קטן ולשפוך לקערת הזכוכית עם השוקולדים. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת מרקם חלק וללא גושים.
    מוסיפים ממרח חלבה ומערבבים היטב לקבלת קרם אחיד
  4. בקערה נפרדת  טורפים יחד ביצים וחלמונים עם קורט מלח,לטרוף כשתי דקות ולהעביר את תערובת הביצים לקערה עם קרם השוקולד חלבה ולערבב היטב
  5. יוצקים את קרם שוקולד חלבה לתוך קערות חסינות חום ומסדרים אותן בתבנית תנור עמוקה. ממלאים את התבנית במים מהברז
    שיגיעו עד חצי גובה הקעריות.
  6. מעבירים את התבנית בזהירות כי היא מאוד כבדה לתנור
    ואופים כ- 30 דק' עד שהקרם מתייצב אך עדיין מעט רוטט במרכז
  7. מומלץ לאכול את הקינוח לאחר שהתקרר והוא בטמפרטורת החדר.
    ניתן לאחסן במקרר עד שבוע מזמן ההכנה
    ולהוציאו כשעה מחוץ למקרר לפני האכילה
הערות

  1. ניתן לגוון בטעמים ובמקום ממרח חלבה להשתמש בממרח שוקולד נוטלה ,
    ריבת חלב, ממרח נוגט אגוזים או ממרח לוטוס,תגוונו בטעמים ותיהנו.
  2. אם רוצים קינות ללא סוכר משתמשים בשוקולד ללא תוספת סוכר ובממרח ללא תוספת סוכר בהתאם
  3. לקינוח פרווה - במקום שוקולד חלב משתמשים בשוקולד מריר פרווה ובמקום שמנת מתוקה חלבית משתמשים בשמנת מתוקה פרווה המתאימה לבישול ואפייה






0 Komentar untuk "קרם שוקולד חלבה"

Back To Top