עוגת שוקולד עשירה וחגיגית בשכבות קרם שוקולד



מי שלא אוהב שוקולד...שיעבור לרשומה הקודמת או הבאה :)

עוגת שוקולד עשירה בשלוש שכבות
בין השכבות קרם שוקולד עשיר ולעיטור כדורי פררו רושר






חומרים (לשלוש תבניות חד פעמיות בקוטר 26 ס"מ)

עוגת שוקולד
150 גר' חמאה רכה
50 מ"ל שמן
7 חלמונים מביצה בגודל L (חלמון=הצהוב של הביצה)
1/4 כפית מלח
100 גר' סוכר  חום כהה (1/2 כוס)
100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
200 גר' שוקולד מריר
150 מ"ל חלב
90 גר' קקאו (1 כוס)
300 גר' קמח רגיל
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
7 חלבונים מביצה בגודל L (חלבון=הלבן של הביצה)
225 גר' סוכר

קרם שוקולד
150 גר' אבקת סוכר
50 גר' אבקת קקאו (1/2 כוס פחות כפית)
150 מ"ל חלב
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
150 גר' שוקולד חלב קצוץ
200 גר' חמאה רכה

עיטור העוגה
40 גר' שוקולד לבן מומס
כדורי פררו רושר

אופן הכנה

עוגת שוקולד


  1. לקצוץ 200 גר' שוקולד מריר,לשים בקערת זכוכית ולשפוך על השוקולד 150 מ"ל חלב. לחמם במיקרוגל דקה עד שתי דקות בחום בינוני .
    לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  2. בקערת מיקסר לשים חמאה חתוכה לקוביות,שמן,מלח,סוכר חום כהה וסוכר לבן. לערבל את התערובת עם הגיטרה (לא עם מקצף) כארבע דקות.  להוסיף את החלמונים לתערובת בהדרגה,כל פעם חלמון אחד וברגע שהוא נטמע בתערובת להוסיף את החלמון הבא. להמשיך לערבל במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה ואוורירית
  3. לשפוך לתוך התערבות במיקסר את השוקולד המומס בחלב בזרם דק תוך כדי ערבול במהירות בינונית-נמוכה
  4. לנפות יחד קקאו,קמח ואבקת אפייה להוסיף לתערובת במיקסר ולערבל במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה
  5. להקציף יחד חלבונים וסוכר לקצף גמיש אבל לא חזק מאוד ,להעביר שליש מהתערובת לקערה עם התערובת שהכנו ולקפל עם מרית להוסיף את שאר קצף החלבונים ולהמשיך לקפל בעדינות קבלת תערובת אחיד
  6. לרפד בנייר אפייה את התבניות ולחלק באופן שווה את התערובת בין התבניות ליישר ולאפות כל תבנית בנפרד
    בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 18 דק'
קרם שוקולד
בסיר בינוני לשים יחד את כל החומרים מלבד החמאה
את החמאה נוסיף יותר מאוחר
אני ממליצה לנפות יחד את אבקת הסוכר והקקאו לפני הכנסתם לסיר
לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב רציף עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים להסיר מהאש ולהוסיף פנימה את החמאה חתוכה לקוביות לערבב עם מטרפה לקבלת קרם סמיך וחלק. לתת לקרם להתמצק ולהתייצב כחצי שעה בטמפ' החדר (בקיץ כדאי במקרר)

הרכבת העוגה
  1. להניח על צלחת הגשה עוגה אחת מתוך השלוש שאפינו,להוציא את העוגה מהתבנית ולהסיר את נייר האפייה. למרוח מעל 1/3 מכמות קרם השוקולד
  2. להניח מעל קרם השוקולד עוגה נוספת למרוח מעליה שליש מכמות קרם השוקולד ולכסות בעוגה האחרונה
  3. למרוח מעל מגדל העוגות את קרם השוקולד הנותר בצורה אחידה ויפה. אפשר לחמם מעט את הקרם אם הוא יציב מידי
  4. לעטר בשוקולד לבן מומס ולסדר מסביב כדורי פררו רושר
  5. יש לאחסן את העוגה בקירור ולהגיש בטמפרטורת החדר








Tag : שוקולד
0 Komentar untuk "עוגת שוקולד עשירה וחגיגית בשכבות קרם שוקולד "

Back To Top