עוגיות מהירות הכנה
כף עץ וקערה (נכון..בלי מיקסר!)
ותוך חצי שעה יש לנו עוגיות שוקולד מלאות טעמים ויפיפות
אלו עוגיות לכל מי ששאל אותי למה אין לך עוגיות בלי חמאה ...
אז הנה יש ואפילו טעימות מאוד
ממליצה בחום לא לוותר על ממרח נוגט אגוזים במתכון הוא מוסיף טעם עשיר ונהדר לעוגיות ואם אין לכם בבית ממרח נוגט אגוזים ועדיין חשקה נפשיכם בעוגיית שוקולד מהירה ומפנקת
ניתן להמיר את ממרח הנוגט בממרח שוקולד אהוב
חומרים (תבנית מלבנית 23 על 30 ס"מ)
120 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
160 גר' ממרח נוגט אגוזים (1/2 כוס)
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
100 גר' סוכר חום מסוג דמררה (1/2 כוס)
1 ביצה גדול L
1 כפית תמצית וניל
210 גר' קמח רגיל (1/2 1 כוסות)
30 גר' אבקת קקאו (3 כפות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
100 גר' שוקולד צ'יפס מריר
50 גר' שוקולד צ'יפס לבן
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לערבב יחד קערה גדולה שמן,ממרח נוגט אגוזים,ביצה,סוכר לבן וסוכר דמררה ותמצית וניל
- לנפות יחד קמח,קקאו,אבקת סודה לשתייה ומלח להעביר לקערה עם החומרים הרטובים ולערבב היטב עם כף עץ.
- להוסיף לתערובת 100 גר' שוקולד צ'יפס מריר וללוש מעט ביד. לשטח את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- לפזר את השוקולד צ'יפס הלבן בתבנית ולהדק מעט לבצק
- לאפות 15 דק' בדיוק ולא יותר. להוציא מהתנור לחתוך למלבנים ולהחזיר לתנור לעוד 5 דק' בטמפ' של 160 מעלות
- לצנן היטב ובעזרת סכין חד לחתוך את המלבנים לאחסן בקופסה אטומה היטב
הערה
כדי להפוך אבקת נוגט לממרח היחס הוא
על כל 100 גר' אבקת נוגט יש להוסיף 20 גר' שמן צמחי (כמו שמן קנולה או שמן תירס) שזה בערך 2 כפות שמן. למתכון כאן מומלץ להשתמש ב- 150 גר' אבקת נוגט ו- 3 כפות שמן כדי להגיע לכמות של 160 גר' ממרח כפי שכתוב במתכון
התנצלות על החתיכה החסרה בצד ימין למעלה.. מישהי כאן לא יכלה להתאפק :) |
0 Komentar untuk "עוגיות שוקולד ונוגט"