עוגת שוקולד בשכבות עם קרם משלושה שוקולדים
עוגה חגיגית וקלה מאוד להכנה
עוגה חגיגית וקלה מאוד להכנה
נהדרת לימי הולדת ואירועים מיוחדים
מכינים בצק טורט לרולדה ומחלקים אותו לשנים
חלק אחד משטחים בתבנית לקבלת רולדה לבנה
לחלק השני מוסיפים אבקת קקאו לקבלת רולדה חומה
חותכים כל רולדה לשני ריבועים שווים בגודלם
וכך יש לנו בסיס לבניית השכבות
בין שכבות הרולדה מורחים קרם שוקולד חלב מוקצף
קרם שוקולד לבן מוקצף וקרם שוקולד מריר
חלק אחד משטחים בתבנית לקבלת רולדה לבנה
לחלק השני מוסיפים אבקת קקאו לקבלת רולדה חומה
חותכים כל רולדה לשני ריבועים שווים בגודלם
וכך יש לנו בסיס לבניית השכבות
בין שכבות הרולדה מורחים קרם שוקולד חלב מוקצף
קרם שוקולד לבן מוקצף וקרם שוקולד מריר
חומרים
רולדה לבנה ורולדה חומה
6 ביצים גודל L
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
140 גר' קמח (1 כוס)
לרולדה חומה
2 כפות קקאו מנופה
3 כפות מים
סירופ סוכר
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 כפות ליקר תפוז או רום
קרם שוקולד לבן
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה
קרם שוקולד חלב
100 גר' שוקולד חלב קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה
קרם שוקולד מריר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה
50 מ"ל חלב
2 כפות ממרח שוקולד (השתמשתי בנוטלה)
לעיטור
חבילת גליליות בטעם שאוהבים
אופן הכנה
קרם שוקולד לבן וחלב
להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך אותה מעל השוקולד. לבחוש היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
להעביר לכלי עם מכסה או קערה ולסגור עם ניילון נצמד .לאחסן במקרר לפחות ל- 6 שעות.
להעביר לכלי עם מכסה או קערה ולסגור עם ניילון נצמד .לאחסן במקרר לפחות ל- 6 שעות.
סירופ סוכר
להרתיח יחד סוכר ומים כ- 4 דקות. להסיר מהאש ולהוסיף ליקר או רום אם רוצים לבחוש ולתת לסירופ להתקרר
- להקציף 6 חלבונים,להוסיף סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף לקבלת קצף גמיש ויציב
- בקערה קטנה לערבב יחד 6 חלמונים,ברנדי,שמן,תמצית וניל וקורט מלח. לקפל את התערובת לקצף החלבונים בעדינות
- לנפות קמח ולקפל לתוך תערובת הביצים לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לחלק את התערובת לשני חלקים ,חלק אחד להעביר לתבנית מלבנית בגודל 40 על 35 ס"מ מרופדת בניר אפייה ומשומנת היטב,ליישר את התערובת לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 עד 13 דק'
- לחלק השני של התערובת להוסיף קקאו ו-3 כפות מים לקפל בעדינות לקבלת תערובת חומה ואחידה ,להעביר לתבנית בגודל 40 על 35 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב. ליישר ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 עד 13 דק'
- לאחר שהרולדות התקררו יש לחתוך כל רולדה לרוחב לשני ריבועים שווים סה"כ
מתקבלים 4 ריבועים, 2 חומים ו - 2 לבנים
קרם שוקולד מריר
בקערת זכוכית לשים חמאה,שוקולד מריר וחלב. לחמם במיקרוגל כדקה בחום בינוני.
לערבב עם מטרפה לקבלת קרם חלק ולהוסיף את ממרח השוקולד להמשיך לערבב לקבלת קרם אחיד וחלק
לערבב עם מטרפה לקבלת קרם חלק ולהוסיף את ממרח השוקולד להמשיך לערבב לקבלת קרם אחיד וחלק
אופן הרכבת העוגה
- להקציף את תערובת שמנת ושוקולד לבן לקבלת קרם לבן ואת השמנת עם שוקולד חלב לקבלת קרם חום
- להניח ריבוע רולדה חומה על מגש יפה ומתאים בגודלו, בעזרת מברשת להבריש את הרולדה במעט סירופ סוכר. למרוח מחצית מהקרם הלבן על גבי הרולדה בצורה שווה.
- להניח מעל הקרם הלבן רולדה לבנה, להבריש את הרולדה במעט סירופ סוכר ולמרוח מעל שליש מכמות קרם שוקולד מריר בצורה אחידה.
- מעל קרם שוקולד מריר למרוח מחצית מכמות קרם שוקולד חלב מוקצף בצורה אחידה ושווה
- להניח מעל קרם שוקולד חלב רולדה חומה,להבריש את הרולדה במעט סירופ סוכר ולמרוח עליה את המחצית השנייה של הקרם הלבן.
- מעל הקרם הלבן להניח את הרולדה הלבנה האחרונה, להבריש אותה במעט סירופ סוכר ולמרוח מעליה את המחצית השנייה של קרם שוקולד חלב מוקצף ליישר יפה. להעביר למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה
- לחמם מעט את קרם שוקולד מריר ולשפוך בצורה שווה מעל העוגה
- לקצוץ לחתיכות עבות את הגליליות ולפזר מעל קרם השוקולד ששפכנו על העוגה
- לאחסן את העוגה במקרר ולהתענג מכל ביס:)
0 Komentar untuk "עוגת שכבות שלושה שוקולדים"