עוגה בחושה מלאת טעמים
שילוב נפלא בין חמיצות הדובדבנים למתיקות השוקולד הלבן
חומרים (תבנית מלבנית בגודל 25 על 35 ס"מ)
צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים (720 מ"ל לפני סינון הנוזלים)
4 כפות סוכר
150 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס ועוד כף)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים בגודל L
280 גר' קמח (2 כוסות)
5 גר' אבקת אפייה (כפית וחצי)
1 שקיק סוכר וניל
60 מ"ל רום (אלכוהול ולא תמצית) שזה 4 כפות
2 כפות מים
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
זיגוג שוקולד לבן
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
1 כף שמן קנולה
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית אפייה בנייר אפייה או לשמן היטב
- לשפוך את תוכן צנצנת הדובדבנים למסננת,רצוי לעשות זאת מעל הכיור, לא משתמשים בנוזל הדובדבנים אלא רק בדובדבנים עצמם.
מעבירים את הדובדבנים לקערה , מוסיפים ארבע כפות סוכר , מערבבים היטב ומניחים בצד - בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים שמן וסוכר ומערבלים במהירות בינונית למרקם אחיד.
- מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבול במהירות בינונית.
- מחלישים את מהירות המערבל ומוסיפים רום,מים,סוכר וניל ולבסוף את הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מניחים מסננת מעל קערה ושופכים לתוך המסננת את הדובדבנים ששמרנו בצד עם הסוכר. את הנוזל שומרים ,עוד נשתמש בו.
מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומערבבים מעט. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל את הדובדבנים. - את נוזל הדובדבנים שופכים בעזרת כף באופן שווה מעל תערובת העוגה ששמנו בתבנית. מכניסים לתנור למשך 30 דקות . מצננים את העוגה היטב לפני שמזגגים אותה בשוקולד הלבן
- להמס שוקולד לבן במיקרוגל על חום בינוני נמוך כדקה או על בן מארי.
שוקולד לבן רגיש ועדין ויש להיזהר בהמסתו. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת נוזל אחיד וחלק. להוסיף את השמן ולערבב היטב. להעביר את העוגה לצלחת הגשה ולפזר בעזרת כף את הזיגוג.
- מקור המתכון בגיליון מספר 140 של שף מתוק משנת 2004.
0 Komentar untuk "עוגת דובדבנים ושוקולד לבן"