אחותי בחרה להיות טבעונית
ואני בחרתי לפנק אותה במאפים טבעוניים
מאפינס בננה מבוסס על מתכון שקיים בבלוג
ערכתי שינויים במתכון כדי ל"טבען" אותו
למען האמת הילדים שלי כל כך התלהבו מהמאפינס
שלא חייבים להיות טבעונים כדי להכין ולטעום ממנו
חומרים (12 מאפינס גדולים)
140 גרם קמח רגיל (1 כוס)
100 גרם קמח שיפון מלא (3/4 כוס)
1/2 כפית קינמון טחון
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות שיבולת שועל אינסטנט
80 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס )
120 מ"ל מיץ תפוזים (1/2 כוס)
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
3 בננות בשלות מאוד בגודל בינוני
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר (פרווה לא חלבי)
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 190 מעלות. להניח מנג'טים בשקעים או לסדר על תבנית את גביעי המאפינס
- לנפות יחד קמח רגיל,קמח שיפון מלא,אבקת אפייה וקינמון. להוסיף קורט מלח,שיבולת שועל וסוכר חום. לערבב היטב וליצור גומה
- לערבב יחד שמן,מיץ תפוזים,גרירת תפוז לשפוך לגומה.
- לקלוף את הבננות ולמעוך בעזרת מזלג. להוסיף לגומה ולערבב עם כף . להוסיף מחצית מכמות השוקולד צ'יפס ולערבב מעט. להעביר לשקעים ולפזר מעל את השוקולד צ'יפס שנותר
- לאפות כ- 20 עד 25 דק' . לצנן על רשת
0 Komentar untuk "מאפינס בננה ,תפוז ושוקולד צ'יפס טבעוני"