פאי המשלב בתוכו פירות טריים ויבשים
המתיקות מתקבלת ממעדן פרי ללא תוספת סוכר
וכן מהמתיקות של הפירות המיובשים
ממליצה להתחבר לצד היצירתי שבכם ולעטר את הפאי
בקישוטים ועיטורים משלכם
חומרים (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)
בצק פריך
300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
200 גר' חמאה קרה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
1 ביצה לברוש הבצק
אופן הכנה
- בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה,שמים חמאה שחתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר. (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח,סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק)
- מוסיפים ביצה,תמצית וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל.... מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מגבשים לכדור ,עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ ,מקמחים מעט את תבנית הפאי ומניחים עליה את הבצק המרודד מהדקים לדפנות ומסירים את השאריות הבצק. את הבצק הנותר עוטפים בניילון ושמים במקרר עד שנשתמש בו שוב
מלית תפוחים ופרות יבשים
3 תפוחי עץ חמוצים קלופים ומגוררים בגדול בינוני (משקל לאחר קילוף והוצאת הליבה - 400 גרם)
250 גרם פירות יבשים קצוצים לגדול בינוני (ממליצה לשלב כמה סוגים)
150 גרם מעדן פרי ללא תוספת סוכר (השתמשתי בסאן דלפור דובדבנים שחורים)
אופן הכנה
- לערבב היטב את כל חומרי המלית ולמלא את תבנית הפאי ליישר בעדינות
- להוציא את הבצק ששמרנו למשטח עבודה מקומח ולרדד לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי של כ- 1/2 ס"מ,השתמשתי בחתכנים של פרח ועלה כדי ליצור צורות בבצק . תנו ליצירתיות שלכם לפרוץ וצרו לעצמכם איזה צורות ודוגמאות בבצק שאהובות עליכם
- למרוח בביצה את החלק העליון של דפנות הבצק ולהניח מעל את עיגול הבצק שקרצנו בו צורות,להדק ,למרוח בביצה ואפשר להדביק מעל לעיטור את הצורות שקרצנו והוצאנו מהבצק
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות. את הפאי יש לשמור במקרר ולאכול בטמפרטורת החדר או חמים
0 Komentar untuk "פאי תפוחים ופירות יבשים"