עוגיות לימון ופרג


אני אוהבת להכין עוגיות
להרגיש את הבצק בידיים,לכדרר כדורים קטנים
ולנעוץ את המזלג בעדינות 
הסיפוק הוא מיידי
תוך כמה דקות מתפשט בבית ניחוח נפלא של עוגיות 
לימונים עסיסיים מלאי מיץ נתנו לי השראה למגוון מאפים לימוניים בניהם עוגיות לימון עם פרג
הפרג לא משפיע על הטעם אלא
מעניק נקודות צבע ומרקם פריך


חומרים
250 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (2/3 כוס)
1 ביצה גודל L
קליפת לימון מגוררת דק משני לימונים
3 כפות מיץ לימון טרי
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
60 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
2 כפות פרג שלם טרי (לא טחון!)

אבקת סוכר לפיזור על העוגיות 

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד 2 תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה
  2. לשים בקערת המיקסר חמאה וסוכר. לערבב עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה
  3. להוסיף לתערובת החמאה והסוכר ביצה,קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון. להמשיך לערבל במהירות נמוכה
  4. לנפות יחד קמח וקורנפלור להוסיף פרג ולערבב להעביר לקערת המיקסר ולערבל במהירות נמוכה עד שהקמח נספג ומתקבלת תערובת אחידה (במהירות גבוהה כל הקמח יעוף מחוץ לקערה וזה לא מומלץ:))
  5. ליצור כדורים קטנים (קוטר של כ- 2 ס"מ) להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולמעוך מעט עם מזלג
    יש ליצור רווח של 2 ס"מ בין העוגיות בתבנית
  6. לאפות בתנור שחומם מראש 20 עד 25 דקות לקבלת עוגיות בגוון חום בהיר . לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי יש לפזר מעליהן אבקת סוכר ולאחסן בקופסה אטומה
המתכון המקורי מהבלוג  A TEASPOON OF HAPINNES  לעוגיות חמאה לימוניות ואני ערכתי בו כמה שינויים







0 Komentar untuk "עוגיות לימון ופרג"

Back To Top