שוקולד ובוטנים שילוב שאהוב עלי במיוחד
הבוטנים הטחונים מחליפים את הקמח וחמאת הבוטנים מעניקה טעם עשיר
העוגה על בסיס שמן וקלה מאוד להכנה
במהלך האפייה הבוטנים שוקעים לתחתית העוגה וכך נוצרת תחתית בוטנים אחידה
ומעליה עוגת שוקולד רכה וטעימה
ומי שלא אוהב בוטנים?
ניתן להמיר את הבוטנים לאגוזי לוז קלויים וטחונים או שקדים קלויים וטחונים באותה הכמות
במקום חמאת בוטנים ניתן להשתמש בממרח שוקולד פרווה או בממרח חלבה
חומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)
25 גרם קקאו (3 כפות ועוד כפית)
100 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
125 גרם חמאת בוטנים מתוקה (1/2 כוס)
150 מ"ל מים רותחים
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קמח תפוחי אדמה
200 גרם בוטנים קלויים וטחונים ללא הקליפה ולא מלוחים
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
100 מ"ל שמן קנולה
ציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
65 גרם חמאת בוטנים חלקה (1/4 כוס)
100 מ"ל מים רותחים
חופן שוקולד ציפס חמאת בוטנים לעיטור (אפשר גם שוקולד צ'יפס לבן פרווה)
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן היטב תבנית קפיצית. יש לרפד מבחוץ את התבנית בנייר כסף ולהדק היטב .הבלילה נוזלית ואנחנו רוצים לשמור עליה בתוך התבנית ללא תקלות נזילה.
- בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ,חמאת בוטנים וקקאו יש לשפוך מעליהם מים רותחים ולהמתין כשתי דקות. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה. במידה ונשארו גושים אפשר להעביר לחימום של כמה שניות במיקרוגל על חום בינוני ולא עצמה גבוהה. על התערובת להיות חלקה וללא גושים.
- בקערת מיקסר לשים סוכר,שמן ,תמצית וניל וביצים. להקציף כחמש דקות לקבלת תערובת סמיכה
- לשפוך לתערובת הביצים במיקסר את תערובת השוקולד שהכנו בזרם דק ולא בבת אחת תוך כדי ערבול במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- לערבב יחד בוטנים,קמח תפוחי אדנה,קורט מלח וסודה לשתייה לקפל לתערובת שבקערת המיקסר בעזרת מטרפה או מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם לח עם מעט פירורים עליו. לצנן היטב אתה עוגה ולהעביר לצלחת הגשה
- הכנת הציפוי: בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ,חמאת בוטנים ומים רותחים לערבב מעט ולהעביר למיקרוגל למשך שלושים שניות על חום בינוני. לערבב עם מטרפה לקבלת ציפוי חלק וללא גושים. אם נותרו גושים יש לחמם שטוב כמה שניות במיקרוגל על חום בינוני. לצקת את הציפוי על העוגה וליישר עם המרית. ניתן לפזר מעל שוקולד צ'יפס בוטנים או לבן פרווה
0 Komentar untuk "עוגת שוקולד בוטנים לפסח (פרווה, ללא גלוטן)"