עוגת גבינה פירורים שהכנתי בעזרת הערכה הנהדרת של תנובה
זו העוגה האהובה ביותר במשפחה שלי ובכלל
זו העוגה האהובה ביותר במשפחה שלי ובכלל
על מנת לגוון בטעם ולהפוך את העוגה למרעננת וקיצית
הוספתי באמצע העוגה מחית אפרסקים
חומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
תחתית ביסקוויטים
200 גרם ביסקוויטים טחונים
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון
מלית גבינה
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
500 מ"ל שמנת מתוקה 32%
120 גרם סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
מלית אפרסק
אפרסקים משומרים (בקופסת שימורים ששוקלת 820 גרם)
10 גרם ג'לטין ( 1 כף)
ציפוי פירורים
100 גרם ביסקוויטים טחונים
אופן הכנה
תחתית ביסקוויטים
- מניחים שקף בתבנית קפיצית או ברינג בקוטר 24 ס"מ. אם אין לכם שקף אפשר לחתוך נייר אפייה ולהדביק בעזרת חמאה מומסת לדפנות התבנית
- מערבבים יחד ביסקוויטים,קינמון וחמאה,מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית. מעבירים את התבנית למקרר
מלית אפרסק
- מסננים את האפרסקים מהנוזלים,שומרים 60 מ"ל מהנוזלים (1/4 כוס) בצלוחית. מעל הנוזלים בצלוחית מפזרים את הג'לטין, מערבבים היטב .
- טוחנים את האפרסקים המשומרים ללא הנוזלים במעבד מזון למחית חלקה,מעבירים לקערה
- מכניסים את הצלוחית עם הג'לטין למיקרוגל ומחממים כשלושים שניות על עוצמת חום בינונית. מערבבים היטב עד שמתקבל נוזל חלק לגמרי ללא גושי ג'לטין. שופכים את נוזל הג'לטין לתוך מחית האפרסקים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר
מלית גבינה
- להניח בקערה בינונית גבינה לבנה,שמנת חמוצה וסוכר. מערבבים עם מטרפה עד שהסוכר נמס לגמרי
- להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקבלת קצפת יציבה
- מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים לתבנית מחצית מכמות מלית הגבינה. מיישרים ושופכים בעדינות מעל את מחית האפרסקים. מעבירים למקפיא למשך שעה להתייצבות.
- את מלית הגבינה שנותרה מעבירים לשק זילוף גדול עם צנתר חלק ושומרים במקרר (לא חובה להעביר לשק זילוף :) אפשר גם להעביר את קערת מלית הגבינה למקרר ולא לזלף )
- לאחר שעה מוציאים את התבנית מהמקפיא ומזלפים את מלית הגבינה מעל מחית האפרסק (או מורחים בעדינות אם לא רוצים לזלף) מפזרים מעל פירורי ביסקוויטים ומעבירים למקרר להתייצבות העוגה למשך 8 שעות לפחות
- להעביר את העוגה לצלחת הגשה. העוגה נשמרת בקירור כיומיים.
0 Komentar untuk "עוגת גבינה פירורים עם הפתעת אפרסק"