עוגת גבינה קרה עם פירות יער,
השתמשתי בג'לי פטל שהעניק טעם נהדר ועזר לייצב את העוגה
(בפירות יער יש הרבה נוזלים לכן השימוש בג'לי)
(בפירות יער יש הרבה נוזלים לכן השימוש בג'לי)
מומלץ להגיש את העוגה חצי קפואה,קצת כמו גלידה
חומרים
(לתבנית מלבנית בגודל 23 ס"מ על 30 ס"מ
אם רוצים להוציא מהתבנית יש לרפד אותה בנייר אפייה)
תחתית עוגיות
300 גרם עוגיות (השתמשתי העוגיות של מן שנקראות "עינוגיות" ,הן מאוד מתאימות לתחתית עוגות קרות)
100 גרם חמאה מומסת
מלית גבינה ופירות יער
250 גרם פירות יער טריים או קפואים
80 גרם שזה 1 קופסה ג'לי פטל (אפשר תות או דובדבן)
200 מ"ל מים רותחים
500 גרם גבינה לבנה 5%
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
120 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
עיטור קצפת
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
תחתית עוגיות
לטחון את העוגיות ,לערבב עם החמאה היטב ולהעביר לתבנית.
להדק היטב
מלית גבינה ופירות יער
- לטחון את פירות היער במעבד מזון,אני השתמשתי בפירות יער קפואים ולכן הפשרתי אותם במיקרוגל ורק לאחר מכן טחנתי אותם במעבד מזון
- להכין ג'לי פטל,לשפוך את תוכן שקית הג'לי לקערה בינונית ולצקת מעל מים רותחים. לערבב היטב עם מטרפה עד שמתקבל נוזל צלול
- להעביר את פירות היער לקערה עם הג'לי ולבחוש היטב. להניח בצד
- לערבב יחד בקערה גדולה גבינה לבנה,חצי שקית אינסטנט פודינג וניל וסוכר.
- להקציף שמנת מתוקה עם חצי שקית אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה
- להעביר שליש מכמות הקצפת לקערה עם פירות היער, לקפל בעדינות ולהעביר את התערובת לקערה עם הגבינה לאחד את תערובת הגבינה עם תערובת פירות היער ולהוסיף פנימה את הקצפת. לקפל לקבלת תערובת אחידה ולהעביר לתבנית עם תחתית העוגיות,ליישר ולהעביר למקרר
עיטור קצפת
- להקציף מיכל שמנת מתוקה עם שתי כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה להעביר לשק זילוף עם איזה צנתר שתרצו,אני השתמשתי בצנתר משונן ולזלף את הקצפת על העוגה. להעביר את העוגה להקפאה למשך 8 שעות.
- יש להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר כשלוש שעות לפני ההגשה על מנת שתהייה חצי קפואה
0 Komentar untuk "עוגת גבינה ופירות יער"