עוגת שוקולד חלבה



 לא פעם שואלים אותי אז איך זה התחיל, מאיפה צמחה האהבה הזאת לאפייה ולמטבח?!
לשמחתי אמי היקרה שיתפה אותי מגיל מאוד צעיר בפלאי המטבח
לערבב,לקצוץ,לנפות ,המטבח נראה לי כמו ממלכה קסומה
בגיל שמונה קיבלתי במתנה את הספר ילדים מבשלים של הכוהנת הגדולה רות סירקיס
עד היום הספר אצלי (שאף אחד לא יעז לגעת בספר שלי!)
העצמאות שלי במטבח נרכשה עם המתכונים של רות סירקיס
ביצה בקן,פנקייק,קונוסים של קוקוס ועוד מבחר מתכונים נהדרים
המתכון הראשון שלי,זה שהתאהבתי בו במבט ראשון
היה עוגת השוקולד מהספר ילדים מבשלים
בילדותי היה לנו מפגש משפחתי בדיוק בשעה ארבע אחר הצהרים
הדודים שלי היו דופקים בדלת ובאים לקפה ועוגה
ואני הייתי מכינה לכל מפגש כזה את הכיבוד
הורי היו נחים צהרים ואני במטבח מכינה עוגת שוקולד ופנקיייק
עברו מאז מעל שלושים שנה 
הכנתי המון עוגות שוקולד . למדתי קונדיטוריה ואהבתי למטבח לא נעלמה אלא התגברה
ועוגת השוקולד של גיל שמונה גדלה והתפתחה יחד איתי
אני מביאה לכם כאן את העוגה בגירסה שונה מזו שבספר
הוספתי חלבה לעוגה,חמאה במקום מרגרינה,תוספת של שוקולד מריר לעוגה וציפוי שוקולד עשיר עם עיטורי חלבה קצוצה



חומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אנגלישקייק)
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
40 גרם קקאו (5 כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה 
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
150 גרם חלבה וניל קצוצה

ציפוי
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב
25 גרם חמאה
100 גרם חלבה וניל לעיטור

אופן הכנה
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן היטב תבנית אפייה
  • בקערת זכוכית להמיס יחד חמאה ושוקולד מריר (דקה על חום בינוני במיקרוגל),לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה,להוסיף סוכר לערבב ולאחר מכן להוסיף ביצים אחת אחרי השנייה,לערבב אחרי כל הוספה ולבסוף להוסיף תמצית וניל.
  • לנפות יחד קמח,אבקת אפייה וקקאו. להוסיף לתערובת השוקולד מחצית מתערובת הקמח והקקאו יחד עם גביע שמנת חמוצה, לערבב עם מטרפה ולהוסיף את תערובת הקמח שנותרה. לערבב מעט ולקפל פנימה (לא עם מטרפה אלא עם כף עץ או מרית) את החלבה הקצוצה. להעביר לתבנית,ליישר ולאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים. לצנן היטב את העוגה ורק שהיא קרה לגמרי להעביר לצלחת הגשה
  • הכנת הציפוי,בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ,חלב וחמאה. לחמם במיקרוגל בחום בינוני כדקה. לערבב עם מטרפה עד שמתקבל ציפוי חלק וללא גושים. לצפות את העוגה כולל הדפנות ולפזר מעל את החלווה הקצוצה
  • את העוגה יש לשמור במקרר . רצוי לאכול אותה בטמפרטורת החדר (אנחנו מקצרים תהליכים על ידי חימום קצר מאוד! במיקרוגל לפני ההגשה)







המתכון הראשון שלי ,אוסף מתכונים נהדר של בלוגרים מוכשרים ואהובים שנערך בזכותה של רחלי קרוט הנהדרת

פטיפורים – אינס שילת ינאי | עוף בתפוזים – לייזה פאנלים |  עוגת שיש זברה – פז אלסטר | לחם שום – עמרי פולק | סופלה גבינות – גילי עזרא נבו | אגרול עם רוטב חמוץ מתוק – אורן נדלר | טירמיסו שוקולד ובננה – נטלי לוין | עוגת גבינה קרה עם קיווי – יהודית אביב | סלט וולדורף – רותם ליברזון | נקניק שוקולד – רחלי קרוט | סמיפרדו שוקולד – רות אופק | סופגניית הפתעה – שירה נוסבוים | מרק אפונה – מיכל מעוז נחום | מאפה פירוג – אולגה טוכשר | טורטיות במילוי בננה, חמאת בוטנים ומרשמלו – אפרת מוסקוביץ | אוסובוקו אלה מילנזה – רומי נדלר.





0 Komentar untuk "עוגת שוקולד חלבה"

Back To Top