עוגת תפוזים ,פיצפוצי שוקולד וקוקוס



עוגה גבוהה,עסיסית ומאוד ביתית. אני מכינה אותה שנים,המתכון הוא מהספר של נירה שויאר שנקרא "עוגות לכל עת"- אני ערכתי בו מספר שינויים.
וידוי קטן אני קיבלתי את הספר הזה מתנה לחתונה מנירה עצמה,התברר לי כי היא קרובת משפחה שלי.
אפשר לאפות את העוגה בסיר פלא (כמו בתמונה) ואפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 26 ואז למלא בפנים קצפת ולצפות בציפוי שוקולד וכך להפוך אותה לעוגה חגיגית שתקצור המון מחמאות.





חומרים

1 כוס סוכר (200 גר')
6 חלמונים
1 כף תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף קליפת תפוז מגוררת
קורט מלח

1/2 כוס שמן (100 מ"ל)

1/4 1 כוסות קמח (180 גר')
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כוס קוקוס (100 גר')
100 גר' שוקולד מריר מגורר או קצוץ דק

2/3 כוס מיץ תפוזים או יין מתוק לקידוש או ורמוט (130 מ"ל)

6 חלבונים
1/2 כוס (100 גר) סוכר

אופן הכנה

שלב ראשון - שמים בקערה גדולה סוכר,חלמונים,ת.וניל,מיץ לימון,גרירת לימון/תפוז וקורט מלח. מערבבים היטב עם מטרפה ושופכים פנימה בזילוף דק ואיטי את השמן תוך כדי ערבוב עם המטרפה עד ליצירת תערובת אחידה ואורירית.

שלב שני - להקציף יחד חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב וגמיש-שימו לב לא להקציף יותר מידי שלא יהיה קצף נוקשה מדי.

שלב שלישי -  לנפות יחד קמח,אבקת אפייה . לערבב פנימה קוקוס ושוקולד. להוסיף לתערובת החלמונים יחד עם המיץ לסירוגין ,לערבב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. לשים לב לא לבחוש יתר על המידה זה יפגום במרקם של העוגה.
לקפל פנימה את החלבונים בעדינות ולהעביר את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת (אני ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה משומן זה עוזר לשחרר ביתר קלילות את העוגה מהתבנית.)
אפייה ב- 170-180 מעלות כ-50 דק'.
אם אופים בסיר פלא, לחכות כ-15 דק' לצינון קל של העוגה ואז להפוך אותה על גבי תבנית ההגשה.



אפשרות - לצפות את העוגה בציפוי שוקולד קל להכנה ונפלא.

100 גר' שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
3 כפות חלב (או מים חמימים לפרווה)
50 גר' חמאה (או מחמאה לפרווה)

לשים בקערית קטנה ולחמם במיקרוגל (בעוצמה בינונית ולא גבוהה אחרת השוקולד יישרף) כדקה לערבב היטב ולצפות את העוגה.




0 Komentar untuk "עוגת תפוזים ,פיצפוצי שוקולד וקוקוס"

Back To Top