זו עוגת שזיפים שאני מכינה כבר שנים, יש בה שילוב נפלא של בצק מתוק מול חמיצות השזיפים.
קלה מאוד להכנה, מצויינת להקפאה ונשמרת במקרר למספר ימים.
חומרים
בצק
420 גר' קמח (3 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' סוכר (1 כוס)
200 גר' חמאה
1 ביצה
3 כפות חלב או מיץ תפוזים
מלית
650 גר' שזיפים טריים (סנטה רוזה עדיף)
4 כפות ריבה אדומה חלקה (תות או דובדבן)
4 כפות סוכר
תבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן הכנה
1. לשטוף את השזיפים ולייבש. לחתוך לפרוסות דקות ולהסיר את החרצנים. לערבב בקערה יחד עם 4 כפות סוכר ולהניח בצד.
2. במעבד מזון או קערת מיקסר (גדול) לשים קמח,א.אפייה,סוכר וחמאה לעבד עד לקבלת פירורים להוסיף ביצה וחלב ולהמשיך לעבד עד לקבלת בצק אחיד. 2/3 מתערובת הבצק לרפד את תחתית ו- 2 ס"מ גובה דפנות התבנית. את ה- 1/3 הנותר לשמור
בצד לפיזור מעל תערובת השזיפים.
3. לחמם מעט את הריבה במיקרוגל - חום בינוני כ- 40 שניות ולשים לב שלא תרתח,זהירות מכוויות.
למרוח את הריבה על גבי הבצק בתבנית.
4. לסנן את השזיפים מהנוזלים שהצטברו בקערה ולהעביר אותם לתבנית,לשטח אותם מעל הריבה, לפזר מעל השזיפים
את 1/3 הבצק שהשארנו בצד.
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות כ- 45 דק', לאחסן במקרר.
בתאבון
מקור המתכון : הספר הנצחי של חנה שאולוב שנקרא "עוגות ועוגיות"
Tag :
פירות
0 Komentar untuk "עוגת שזיפים - המרעננת הרשמית של הקיץ"