עוגת דבש




עוגת הדבש המסורתית של משפחתי
עוגה מומלצת מאוד  לאוהבי העוגות העסיסיות.




מתאים לתבנית סיר פלא או קוגלהוף.
לא לשכוח לשמן היטב את התבנית עם חמאה (או מרגרינה) מומסת ולקמח.

חומרים

3 חלמונים
210 גר' דבש (2/3 כוס)
60 גר' סוכר חום כהה (1/3 כוס)
110 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
180 מ"ל קפה שחור חמים לא רותח (2 כפיות גדושות קפה ומעל לשפוך מים רותחים ולצנן מעט)
180 מ"ל שמן תירס או קנולה
50 מ"ל ברנדי או קוניאק (1/4 כוס)
1 כפית שטוחה קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינגר יבש טחון
260 גר' קמח (2 כוסות )
3/4 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
3 חלבונים
אפשרות לתוספות -  100 גר' אגוזי מלך קצוצים או 100 גר' שוקולד ציפס

אופן הכנה
  1. לערבב בקערה סוכר חום/לבן ,דבש,קפה שחור,שמן,ברנדי,חלמונים ולהוסיף את התבלינים.
  2. לנפות יחד קמח,סודה לשתיה ואבקת אפיה.
  3. להקציף חלבונים לקצף יציב - נכון זו הקצפה ללא סוכר.
  4. לאחד את הקמח לתערובת היבשים לערבב היטב עם מטרפה. לקפל פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.להעביר לתבנית משומנת
    אם רוצים להוסיף אגוזים או  שוקולד ציפס יש לקמח מעט ולפזר אותם לאחר שהעברנו את התערובת לתבנית. הם ישקעו במהלך האפיה
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות זמן אפיה כ-שעה.
שנה טובה ומתוקה






0 Komentar untuk "עוגת דבש"

Back To Top