דובשניות עסיסיות ולחות
ניתן להכין מדבש דבורים או מדבש תמרים שהוא סילאן
שנים רבות הכנתי את המתכון עם דבש דבורים
ובזכות חברתי הטובה וויני מהבלוג משהו מתוק
החלפתי את דבש הדבורים בדבש תמרים -סילאן ויצא נהדר.
חומרים
160 גר' דבש (1/2 כוס) הערה : אפשר במקום דבש דבורים לשים דבש תמרים שנקרא סילאן .
160 גר' סוכר חום (3/4 כוס)
100 מ"ל שמן תירס או קנולה (1/2 כוס)
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית ג'ינגר יבש טחון
2 ביצים בגודל M
420 גר' קמח (3 כוסות)
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 1 כפיות סודה לשתיה
לציפוי - 150 גר' אבקת סוכר
אופן הכנה
- לחמם דבש בכלי זכוכית במיקרוגל כ- 30 שניות ,שיהיה נוזלי. להעביר לקערת המערבל עם וו גיטרה.(למי שאין מיקסר ניתן לבחוש עם כף עץ בקערה גדולה).
- להוסיף לדבש - סוכר,שמן,ביצה ותבלינים.לערבל לתערובת אחידה.
- לנפות יחד קמח ואבקת אפיה וסודה לשתיה ולהוסיף לתערובת. לערבל רק עד שהחומרים מתאחדים ונוצר בצק רך.
- להעביר לתבנית שטוחה או קופסת פלסטיק שטוחה לכסות ולשים במקרר כשעה - אפשר גם יום במקרר.
- מחלקים את התערובת בעזרת סכין ל- 50 ריבועים קטנים ובעזרת כפית מוציאים כל פעם ריבוע,יוצרים ממנו עיגול קטן ומגלגלים באבקת סוכר.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לא צפוף מידי כי העוגיה משטחת מעט בזמן האפיה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 11 דק'. לצנן היטב ולשמור בקופסה אטומה.
מקור המתכון : כתבה מעיתון על השולחן,גליון מס' 247, ספטמבר 2011,מאת רינת צדוק.
בתאבון וחג שמח ומתוק
דובשניות עם דבש דבורים
דובשניות עם דבש תמרים - סילאן
0 Komentar untuk "דובשניות"