מאפינס שוקולד בננה מהיר הכנה
דרך נהדרת לנצל בננות בשלות שאף אחד לא רוצה לאכול
לעומת זאת את המאפינס כולם רוצים לאכול :)
חומרים
הכמות מתאימה ל- 16 יח' מאפינס בינוניות.
250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
4 בננות בינוניות בשלות מאוד - עם כתמים שחורים על הקליפה
1 ביצה
90 גרם דבש (1/4 כוס) או 1/3 כוס סוכר חום כהה
50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
50 גרם שוקולד צ'יפס ועוד 2 כפות לעיטור המאפינס
אופן הכנה
- לנפות יחד קמח,אבקת אפייה,סודה לשתייה ותבלינים.
- בקערה נפרדת ,לקלוף את הבננות ולמעוך אותן בעזרת מועך תפוחי-אדמה, להוסיף שמן,דבש ,מלחוביצה ולערבב היטב בכף עץ.
- להוסיף את תערובת הקמח והתבלינים לקערה עם הבננות ולערבב מעט,להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב מעט,יש להימנע מערבוב יתר על מנת שהמאפינס לא יצאו דחוסים.
- לחלק את התערובת לתבנית מאפינס (אני שמה מנג'טים בתבנית השקעים) לפזר מעל מעט שוקולד צ'יפס ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.
זמן אפיה כ- 20 דק'. - כמה דק' לאחר שהוצאנו מהתנור את המאפינס רצוי להעביר לרשת על מנת שיתקררו.
0 Komentar untuk "מאפינס בננה שוקולד צ'יפס"