עגיות נימוחות,שילוב נהדר בין ממרח תמרים לאגוזי מלך. נסיתי כל מיני מתכונים של בצק פריך לרולדות והתוצאה של המתכון הזה היא המוצלחת ביותר לטעמי.
חומרים (ל- 4 גלילות)
560 גר' קמח (4 כוסות)
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 גביע אשל
100 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
100 גר' חמאה רכה
מלית תמרים ואגוזים (ל- 4 רולדות)
1 גביע ממרח תמרים
150 גר' אגזוי מלך קצוצים
מלית רחת לוקום ( ל-4 רולדות)
300 גר' רחת לוקום אדומה (לפרוס דק)
300 גר' ריבת תות חלקה ( או כל ריבה אדומה אחרת שאוהבים , כ- 10 כפות ריבה).
100 גר' אגוזי מלך קצוצים או שקדים קלויים קצוצים
אופן הכנה
- לערבב יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד,לחלק ל- 4 כדורים,לעטוף בנילון נצמד ולשים במקרר לפחות לשעתים. אני מכינה את הבצק יום קודם וזה יוצא נפלא.
- לרדד עיגול של בצק למלבן ברוחב 15 ס"מ ובאורך 25 ס"מ.
- למרוח 1/4 מגביע ממרח התמרים על גבי העלה ולפזר מעל 1/4 מכמות אגוזי המלך הקצוצים.
לגלגל לגלילה מהדוקת ולהניח בתבניר אפיה גדולה. כך להמשיך עם שלושת כדורי הבצק הנותרים. - להעביר את הגלילות למשך 20 דק' למקפיא ולחמם תנור ל-180 מעלות.
- להוציא את הגלילות מן המקפיא לאחר 20 דק', עם סכין חד לסמן חתכים בגלילה (חצי גובה הגלילה ולא עמוק מידי את החתכים) במרווחים של 3 ס"מ .לאפות כ- 25 דק' עד שיקבלו צבע זהוב יפה.
- לאחר שהוצאנו מהתנור את הגלילות ,לחתוך אותן לפרוסות בעזרת סכין חד ולא משונן.
- לאחסן את הגלילות ,אלחר שהתקררו היטב,בקופסא אטומה.
מגולגלות עם ממרח שוקולד (ככה הילדים שלי אוהבים) |
מגולגלות עם ממרח תמרים ואגוזים |
מגולגלות עם ריבה אדומה ורחת לוקום |
0 Komentar untuk "עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים"