טורט תפוחי עץ רך עם הפתעת תפוחים וצימוקים בפנים
ועיטור תפוחים עם קינמון
עוגה קלילה ואהובה מאוד על משפחתי
חומרים (לתבנית בקוטר 24 גבוהה או 26 רגילה)
6 יח' ביצה גודל L
215 גר' סוכר (1 כוס ועוד 1 כף)
200 מ"ל מיץ תפוחי עץ (1 כוס)
200 מ"ל שמן קנולה או תירס (1 כוס)
375 גר' קמח תופח ( 3/4 2 כוסות)
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
למלית
2 תפוחי עץ חמוצים קטנים,קלופים וחתוכים לקוביות קטנות2 כפות צימוקים לבנים קטנים
2 כפות סוכר מעורבבות עם 1/4 כפית קינמון
לעיטור
3 תפוחי עץ חמוצים,קלופים ופרוסים לפרוסות דקות3 כפות סוכר (אפשר עם קינמון ) לזרייה מעל התפוחים
אופן הכנה
- לחמם תנור ל - 170 מעלות. לשמן היטב את התבנית .
- לשים בקערת המערבל ביצים וסוכר ולהקציף לקצף סמיך ובהיר,בערך 8 דק' הקצפה.
- להחליש את מהירות המערבל ולהוסיף באטיות שמן ומיץ תפוחים.
- לנפות יחד קמח ואינסטנט פודינג ולקפל בעדינות לתערובת הביצים.
- להעביר 1/3 מהתערובת לתבנית, לפזר מעל את חומרי המלית - תפוחים,צימוקים וסוכר. לצקת מעל המלית את התערובת שנותרה.
- לסדר מעל התערובת את התפוחים הפרוסים ולפזר עליהם את הסוכר.
- לאפות כשעה ולשחרר את העוגה מהתבנית רק כשהיא קרה לגמרי. מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.
- את העוגה רצוי לאחסן במקרר.
שלבי ההכנה בתמונות
0 Komentar untuk "עוגת תפוחי עץ - טורט רך ואורירי בניחוח תפוחים משגע"