אצלי במשפחה מאוד אוהבים את שילוב הטעמים של קוקוס ושוקולד. בעוגה הזו יש שילוב נפלא בטעמים,בצבעים ,יש לה מראה חגיגי וטעם נהדר.
העוגה מעט מרוכבת להכנה מבחינת חלוקת החומרים ולכן אני ממליצה קודם על לקרוא היטב את אופן ההכנה,להכין מראש את החומרים בקערות/צלוחיות על משטח העבודה ואז לגשת להכנת העוגה.
שווה את המאמץ וברגע שמכינים פעם אחת היא כבר תכנס לספר המתכונים שלכם.
חומרים (לתבנית בגודל 33X23 )
100 גר' שוקולד מריר
30 גר' קקאו מנופה (4 כפות)
100 מ"ל יין אדום מתוק (1/2 כוס)
100 מ"ל חלב (אפשר גם מיץ תפוזים או מים) 1/2 כוס
300 גר' סוכר (1/2 1 כוסות)
200 גר' חמאה רכה
7 ביצים בגודל M בטמפ' החדר
140 גר' קמח (1 כוס)
5 גר' אבקת אפיה (1 כפית שטוחה)
קורט מלח
100 גר' קוקוס (1/2 1 כוסות)
העוגה מעט מרוכבת להכנה מבחינת חלוקת החומרים ולכן אני ממליצה קודם על לקרוא היטב את אופן ההכנה,להכין מראש את החומרים בקערות/צלוחיות על משטח העבודה ואז לגשת להכנת העוגה.
שווה את המאמץ וברגע שמכינים פעם אחת היא כבר תכנס לספר המתכונים שלכם.
חומרים (לתבנית בגודל 33X23 )
100 גר' שוקולד מריר
30 גר' קקאו מנופה (4 כפות)
100 מ"ל יין אדום מתוק (1/2 כוס)
100 מ"ל חלב (אפשר גם מיץ תפוזים או מים) 1/2 כוס
300 גר' סוכר (1/2 1 כוסות)
200 גר' חמאה רכה
7 ביצים בגודל M בטמפ' החדר
140 גר' קמח (1 כוס)
5 גר' אבקת אפיה (1 כפית שטוחה)
קורט מלח
100 גר' קוקוס (1/2 1 כוסות)
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות. לשמן היטב את התבנית בחמאה, אם רוצים להוציא את העוגה מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה אני ממליצה לרפד בניר אפיה.
- בסיר בינוני שמים : 200 גר' סוכר (1 כוס), קקאו,יין מתוק,חלב ושוקלד מריר. מבשלים על אש נמוכה עד לרתיחה. לשים לב שהסוכר נמס.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. מורידים כוס מהתערובת ושמים במקרר,זה ישמש אותנו בהמשך לציפוי העוגה. - להפריד ביצים. את החלבונים לשים בקערת הקצפה גדולה.
את החלמונים לשים בצלוחית,לטרוף היטב ולהוסיף בזרם דק לתערובת השוקולד,להעביר את תערובת השוקולד לקערה גדולה. - להקציף חלבונים וקורט מלח לקצף רך,להוסיף 100 גר' סוכר (1/2 כוס) בהדרגה ולהקציף לקצב יציב וגמיש. להוסיף לתערובת החלבונים את הקוקוס ולקפל בעדינות.
- לנפות את הקמח יחד עם אבקת אפייה ולהוסיף אותו לקערה עם תערובת השוקולד לערבב עד שהקמח מתאחד עם התערובת. לקפל פנימה מחצית מתערובת החלבונים והקוקוס.
- הרכבת העוגה:
להעביר לתבנית מחצית מכמות תערובת השוקולד ולשטח אותה בתבנית.
למרוח מעל תערובת השוקולד את תערובת החלבונים והקוקוס,ליישר בעדינות בעזרת מרית או כף.
לשפוך את שארית תערובת השוקולד מעל תערובת הקוקוס ולמרוח בעדינות שתכסה את כל התבנית.
להכניס לתנור ולאפות במשך 25דק' (להקפיד לבדוק עם קיסם,שיצא יבש וללא פירורים לחים ולהזהר מאפית יתר) - לצנן היטב את העוגה,אם רוצים מעבירים לצלחת הגשה. מוציאים את קרם השוקולד ששמרנו במקרר ומצפים את העוגה, ניתן לעטר את העוגה בשבבי קוקוס או בכל קיושט אחר שאוהבים.
- לשמור את העוגה במקרר - עד שבוע.
0 Komentar untuk "עוגת שכבות שוקולד וקוקוס"