יש לי המון מתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס וכל פעם אני משנה ומוסיפה או מורידה כדי להגיע למתכון המנצח. הפעם יצאו עוגיות מוצלחות במיוחד ואני שמחה לשתף אתכם במתכון
373 גר' קמח (3/4 2 כוסות)
2/3 כפית סודה לשתיה
2/3 כפית מלח
200 גר' חמאה רכה מאוד (לא מחוממת במיקרוגל)
100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
300 גר' סוכר חום כהה (1/2 1 כוסות)
2 כפיות תמצית וניל משובחת
1 כף מיץ לימון
1 ביצה M
2 חלמונים מביצה בגודל M
300 גר' שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה
- לנפות יחד קמח וסודה לשתיה. את המלח להוסיף לאחר מכן ולערבב יחד.
- להקציף יחד (במערבל עם הגיטרה) חמאה ,סוכר לבן וסוכר חום. להוסיף בהדרגה את הביצה ולאחר מכן את החלמונים,תמצית וניל ומיץ לימון.
- להוסיף את תערובת הקמח לתערובת החמאה ולערבל רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- להוסיף פנימה 200 גר' שוקולד צ'יפס ולערבב עם כף עץ. את ה- 100 גר' הנותרים אני שמה בצלוחית ומעטרת איתם את העוגיות .
- גודל העוגיה תלוי באיך שאתם מעדיפים ואוהבים. לי יצאו 60 עוגיות מהמתכון. לסדר את העוגיות המרווחים גדולים אחת מהשניה שישאר להן מתכון לגדול.
אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אני שמה את התבנית במקפיא ל-10 דק' לפני האפיה.
זמן האפיה בתנור הוא כ- 15 דק' .
0 Komentar untuk "עוגיות שוקולד צ'יפס"