חומיות - ריבועים בטעם שוקולד ושוקולד צ'יפס

המתכון המקורי לקוח מספרה של נירה שויאר "עוגות לכל עת" , עם השנים הכנסתי מעט שינוים במתכון.
 את החומיות האלו אני מכינה  כשאני ממהרת ואין לי עודף זמן . הילדים שלי מאוד אוהבים את הריבועים הנפלאים האלו.




חומרים

75 גר' קקאו מנופה (2/3 כוס)
400 גר' סוכר (2 כוסות) - ראו הערה
1 כף תמצית וניל

100 גר' חמאה
100 מ"ל שמן תירס או קנולה (1/2 כוס)

4 ביצים בטמפ' החדר

175 גר' (1/4 1 כוסות) קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה

100 גר' שוקולד צ'יפס מריר

תבנית בגודל 25" על 30" מרופדת בנייר אפיה

אופן הכנה

  1. בקערת המערבל לשים: קקאו,סוכר ,תמצית וניל ושמן. להמיס חמאה שתהיה חמימה ולהוסיף פנימה תוך כדי ערבול עם הגיטרה. (אפשר גם לערבב עם מטרפה ידנית זה יוצא מצוין)
  2. להוסיף לתערובת את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.
  3. לנפות יחד קמח ואבקת אפיה ולהוסיף לתערובת תוך כדי ערבול. להמשיך לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ןמבריקה.
  4. להעביר את התערובת לתבנית. לשטח ולפזר מעל את השוקולד צ'יפס. ניתן גם לפזר אגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת שאוהבים מעל התערובת.
    לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ולאפות כ- 30 דק'. לבדוק עם  קיסם.צריכים להיות על הקיסם מעט פירורים דבוקים ולא יבש לגמרי.
  5. לאחר ההוצאה מהתנור יש לחתוך לריבועים . את הריבועים לשחרר מהתבנית רק לאחר צינון מלא.
  6. לאחסן בקופסא סגורה. יוצא מעולה מהקפאה.
הערות והצעות

לאור שאלות רבות בנוגע לכמות הסוכר.
הכנתי את המתכון עם כוס וחצי סוכר - 300 גר' ועדיין יצאו חומיות טעימות.





fכאן הוספתי על מחצית הכמות אגוזי מלך.טעים מאוד.

ואלו צילומים נפלאים של החומיות שהכינה חברתי היקרה וויני (כותבת הבלוג משהו מתוק )
וויני הוסיפה גאנש שוקולד לציפוי- ויצא לה מהמם ומשובח
וכאן וויני קישטה עם סוכריות צבעוניות מעל הגאנש- יפיפה ,צבעוני ומשמח.

0 Komentar untuk "חומיות - ריבועים בטעם שוקולד ושוקולד צ'יפס"

Back To Top