עוגת קצפת ותותים זו עוגה מרשימה מאוד ביופי שלה. אני מכינה אותה על בסיס עוגת שוקולד רכה וטעימה. אפשר להכין גם על בסיס טורט וניל או שוקולד שאוהבים.
לשמנת מתוקה אני מוסיפה אינסטנט פודניג וניל שעוזר ליצוב הקצפת.(אפשר גם להשתמש רק בקצפת ללא תוספת האינסטנט פודניג ואז גם לא מוסיפים חלב כמו שכתוב במתכון, כן יש להמתיק עם 2 כפות אבקת סוכר לכל גביע של 250 מ"ל שמנת מתוקה.)
את העוגה הזאת הכנתי לבקשתו של האחיין החמוד שלי (נמרוד) שחגג יומולדת 6 לפני שבוע. העוגה הזו מאוד מתאימה לאירועים רבי משתתפים שרוצים לגרוף מחמאות וקריאות ואו :-)
הפוסט הזה סוגר את השנה האזרחית 2011.
שתהיה לכולנו שנה אזרחית מצוינת עם בשורות טובות והגשמת חלומות.
זו עוגה נהדרת לסגור איתה שנה ולפתוח שנה חדשה
רויטל
עוגת שוקולד
חומרים (תבנית בקוטר 24" לעוגה גבוהה או תבנית 26" לעוגה רגילה)
100 גר' חמאה
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
180 מ"ל מים רותחים (3/4 כוס)
245 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)
52 גר' קקאו מנופה (1/2 כוס)
4 חלמונים
90 מ"ל ברנדי (1/2 כוס)
263 גר' קמח (3/4 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
4 חלבונים
128 גר' סוכר (2/3 כוס) זו לא טעות זה סוכר שנועד להקצפת החלבונים.
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות. לרפד תבנית בניר אפיה ולשמן היטב. אם אופים ברינג יש להניח את הרינג על ניר כסף ולהדק אותו היטב על מנת שהבלילה לא תנזל החוצה. זו בלילה נוזלית.
- לערבב בקערה גדולה:סוכר (245 גר'),קקאו,שמן ומים רותחים.
להמיס חמאה במיקרוגל שתהיה כמעט רותחת ולהוסיף לתערובת. - להוסיף את החלמונים והברנדי לתערובת ולבחוש היטב.
- לנפות יחד קמח,אבקת אפיה וסודה לשתיה.
- להקציף חלבונים ,להוסיף בהדרגה את הסוכר (128 גר') להקציף לקצף גמיש ויציב.
- לקפל לתערובת הקקאו והסוכר שהכנו את קצף החלבונים והקמח בהדרגה. אני מוסיפה חצי מכמות הקמח וחצי מכמות קצף החלבונים,מקפלת בעזרת מטרפה ואז מוסיפה את מה שנשאר וממשיכה לקפל עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית ולאפות ב- 170 מעלות כ- 50 דק' עד שעה. לאפות עד שמתקבל קיסם יבש.
- אני ממליצה לשחרר את העוגה רק לאחר קירור טוב,עדיף אפילו להקפיא שעה - שעתים ואז לשחרר מהתבנית כי זו עוגה רכה מאוד וזה היתרון שבה.
עוגת שכבות תותים וקצפת
חומרים1 עוגת שוקולד בקוטר 24" או 26".
1 ק"ג תותים יפים.
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות רום אלכוהול
2 מיכלים שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
200 מ"ל חלב קר (1 כוס)
40 גר' אינטסנט פודניג וניל (1/2 חבילה,4 כפות שטוחות)
אופן הכנה
- להניח את עוגת השוקולד על צלחת הגשה . לחתוך אותה ל- 3 שכבות. אני נעזרת בקיסמי שינים על מנת לסמן את המקומות אותם אני רוצה לחתוך. להניח כל שכבה על ניר אפיה בצד. את שכבת הבסיס להשאיר על צלחת ההגשה.
- לרחוץ היטב את התותים ולהוריד את העלים הירוקים. חצי מכמות התותים לחתוך לקוביות ולשים בקערה. להוסיף סוכר חום ורום,לערבב היטב ולהניח בצד. את הכמות הנותרת של התותים להניח על ניר מגבת שיתיבשו.
- להקציף יחד שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
- הרכבת העוגה
להרטיב את שכבת הבסיס במעט סירופ שנוצר לנו בקערת התותים (כ-3 כפות) למרוח מעל 1/4 מכמות הקצפת. לפזר מעל מחצית מכמות התותים שחתכנו לקוביות. להניח מעל שכבה של עוגת שוקולד ולהדק ממש מעט.
לחזור שוב על הפעולה של פיזור מעט מרוטב התותים,מריחת 1/4 מכמות הקצפת,לפזר מעל את שארית קוביות התותים ולהניח מעל את השכבה הנותרת של עוגת השוקולד.
1/4 מכמות הקצפת הנותרת להכניס לשק זילוף עם צנתר משונן או כל צנתר אחר שמועדף עליכם. לצפות את העוגה בקצפת הנותרת. לזלף מעל העוגה את הקצפת בצורה שאוהבים. ולקשט עם התותים השלמים. לשים את העוגה במקרר עד ההגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים אבל הכי טובה ביום יומיים הראשונים להכנתה.
0 Komentar untuk "עוגת שוקולד,תותים וקצפת"