פאי שוקולד ונוגט

כמו שהבטחתי.. פאי שוקולד ונוגט הוא פאי נהדר,קל מאוד להכנה ומיועד בעיקר למכורים כבדים לשוקולד. רצוי להשתמש בשוקולד איכותי כי זהו המרכיב העיקרי במתכון.




חומרים

בצק פריך (לקלתית הפאי,הכמות מיועדת ל-2 קלתיות בקוטר 24")

300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
200 גר' חמאה קרה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון

אופן הכנה
  1. בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה,שמים חמאה שחתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר. (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח,סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק)
  2. מוסיפים ביצה,תמצית וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה. 
  3. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל..
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים,עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה. (חלק אחד של הבצק אפשר להקפיא או להכין עוד פאי במלית אחרת)
  5. מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את הבצק כ- 3 ס"מ יותר מקוטר תבנית הפאי,מעבירים את הבצק לתבנית הפאי,מהדקים את הבצק לדפנות. דוקרים את התחתית בעזרת מזלג. מקררים חצי שעה לפחות,אני ממליצה להקפיא.
  6. לאחר הקירור לאפות בתנור בחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דק'. במתכון הזה אנו צריכים קלתית שהיא חצי אפויה וזה אומר שהקלתית צריכה להיות בצבע חום בהיר מאוד .

מלית שוקולד נוגט    ה  vvvn
כמות המלית היא לפאי אחד

150 גר' שוקולד מריר איכותי עם 60% מוצקי קקאו לפחות.
50 גר' חמאה
50 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)
2 כפות אבקת נוגט
1 ביצה גודל L
1 חלמון (הצהוב)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
קורט מלח

אופן הכנה

  1. להמיס יחד במיקרוגל : שוקולד,חמאה ושמנת מתוקה. לא צריך יותר מ-2 דק' בחום בינוני. לבחוש היטב בעזרת מטרפה. להוסיף את אבקת הנוגט לטרוף היטב. זה בסדר אם רואים מעט גושים של נוגט זה לא מפריע.
  2. להקציף יחד ביצה,חלמון,סוכר וקורט מלח לקבלת קצף בהיר וסמיך. אני עושה זאת בעזרת מיקסר ידני כי זו כמות קטנה מאוד.
  3. לאחד יחד את תערובת הביצים עם תערובת השוקולד בעזרת מטרפה. להעביר לקלתית וליישר. לאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דק' . המלית צריכה להיות מעט רוטטת לאחר 20 דק' וזה בסדר. לא לאפות יותר מזה כי אז המלית תתייבש ולא תהיה טעימה.
  4. לצנן היטב את הפאי ולהעביר לצלחת הגשה.
ציפוי גאנאש שוקולד ונוגט

100 גר' שוקולד  מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
2 כפות אבקת נוגט


לעיטור הפאי בנוגט

4 כפות אבקת נוגט

אפשר גם לפזר מעל ברס,שבבי שוקולד לבן או פירות יער. לפי מצב הרוח והחשק שלכם.
אופן הכנה

אופן הכנה

להרתיח שמנת מתוקה (אפשר גם במיקרוגל) ולשפוך מעל השוקולד ששמנו בקערה וחתכנו לקוביות. לתת לעמוד כדקה מכוסה. לבחוש היטב עם מטרפה עד קבלת תערובת אחידה. להוסיף את הנוגט ולבחוש היטב. רואים נקודות קטנות של הנוגט וזה בסדר. לצנן מעט ולשפוך מעל הפאי. ליישר. ולפזר מעל את אבקת הנוגט או כל תוספת אחרת שאוהבים.




0 Komentar untuk "פאי שוקולד ונוגט"

Back To Top