עוגת שמרים במלית גבינה

כרוכית זה שם נפלא לעוגה. הבצק הוא בצק שמרים קר שאני מכינה  לילה קודם ונותנת לו  לנוח בשלווה במקרר. למחרת אני מכינה את מלית הגבינה,במתכון הזה יש להשתמש בגבינה כחושה ללא נוזלים ולא מתאימה גבינה לבנה למריחה. אני אוהבת להשתמש בגבינת טובורג, גם גבינת טוב טעם או כנען טובות מאוד למתכון הזה.



חומרים (ל-4 כרוכיות)

בצק שמרים קר 

1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים (לא שמרים אינסטנט)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
300 גר' חמאה רכה מאוד
3 חלמונים
200 מ"ל חלב (1 כוס) אפשר גם מיץ תפוזים או מים
1/2 גביע שמנת חמוצה (100 מ"ל)
1 כפית מלח
1 כף תמצית וניל
1 כף גרידת לימון או תפוז

מלית גבינה

1 ק"ג גבינת טובורג ( אפשר גם טוב-טעם או כנען)
200 גר' סוכר
4 חלמונים
4 כפות קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
אפשרות: 150 גר' צימוק שחור או לבן

1 ביצה לבירוש הכרוכית
2 שקיקים  סוכר וניל לפיזור מעל הכרוכית

אופן הכנה
  1. להכין בצק שמרים : לנפות קמח לקערת המערבל (אפשר גם ללוש ביד,זה כיף!) להוסיף סוכר,מלח ולערבב. להוסיף את השמרים (אם הם טריים לפורר אותם לתוך הקמח ואת המלח להוסיף בסוף)  ,להוסיף חלמונים,חמאה,שמנת חמוצה,חלב,תמצית וניל וגרידת לימון. ולערבל עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד כמה כפות חלב. לשים את הבצק בקערה גדולה משומנת ולעטוף בניילון צמד. להניח במקרר לפחות ל- 8 שעות.
  2. לערבב את כל חומרי המלית. 
  3. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים. בזמן שעובדים על חלק אחד ,את שאר חלקי הבצק מכסים בנילון נצמד או מגבת נקייה כדי שהבצק לא יתייבש.
    לרדד את הבצק למלבן באורך 40 ס"מ וברוחב 30 ס"מ. כאן אפשר להעזר בסרגל, לחלק את הבצק לשלושה חלקים לאורכו (לא לחתוך אלא  רק לקפל כדי שיהיה לנו סימן).
  4. לוקחים רבע מכמות מלית הגבינה ומורחים בחלק האמצעי של המלבן. את הצדדים חותכים לרצועות בעזרת גלגלת או סכין חד. את קצוות החלק האמצעי של המלבן מניחים מעל המלית שמרחנו, ומתחילים לקלוע את הרצועות של הבצק מהצדדים. ( יש  תמונה בהמשך). מעבירים את הכרוכית לתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפייה.  בכל תבנית יש לשים 2 כרוכיות ולא יותר כדי שיהיה להן מקום לתפוח. את התהליך הזה עושים עם 3 חלקי הבצק הנותרים. 
  5. הכרוכית צריכה זמן של כ- 30 דק' תפיחה. לאחר 30 דק' מברישים את הכרוכית בביצה ומפזרים מעט סוכר וניל מעל. אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דק' עד לקבלת צבע חום זהוב.  הכרוכית נשמרת כיומיים מחוץ למקרר.





0 Komentar untuk "עוגת שמרים במלית גבינה"

Back To Top