כל מוצאי שבת אני מכינה לחמניות. את הלחמניות אני מקפיאה ובכל בוקר כשאני כמה מוקדם להכין כריכים לגלי ואלמוג,אני מפשירה כמה לחמניות (כן גם לך סיון,למרות שאת מכינה את הכריכים שלך לבד כבר כמה שנים) ומכינה מהם כריכים מפנקים ומלאי כל טוב.
את הבצק אפשר גם להכין ערב קודם,לתת לו התפחה ראשונה במקרר (רצוי לא יותר מ - 12 שעות) להוציא מהמקרר ולהביא לטמפ' החדר ואז להמשיך באותו אופן הכנה.
חומרים (ל-20 לחמניות)
1 ק"ג קמח (מנופה)
2 כפות שמרים יבשים ( או 50 גר' שמרים טריים)
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 ביצים
150 מ"ל (3/4 כוס ) שמן קנולה או תירס
450 מ"ל מים ( 1/4 2 כוסות)
לציפוי
1 ביצה
שומשום/קצח/פרג לא טחון
2 תבניות אפיה שטוחות מרופדות בנייר אפייה
אופן הכנה
- לשים בקערת המערבל קמח,סוכר ושמרים,לערבב. להוסיף פנימה מלח. להתחיל לערבל עם וו הלישה ולהוסיף ביצים ומחצית מכמות המים.
- תוך כדי ערבול להוסיף שמן ובהדרגה את שארית המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת. לראות לפי ספיגת המים בבצק שנוצר. הבצק צריך לצאת רך וגמיש אך לא דביק מידי ונוח לעבודה. זמן הלישה הוא כ- 10 דק' במהירות בינונית.
- לשמן מעט קערה גדולה. להניח בה את הבצק ולשמן אותו מכל צדדיו. לכסות בנילון נצמד ובשלב הזה ניתן להעביר לתפיחה ראשונה ארוכה במקרר או לתפיחה ראשונה במקום חמים כשעה עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפחה ראשונה מוציאים את האויר מהבצק,לא באלימות פשוט ללוש אותו מעט או עם אגרופים ללחוץ על הבצק ולהוציא את האויר. שוב לכסות את הבצק ולתת לו מנוחה של 20 דק'.
- לאחר 20 דק' לחלק את הבצק ל- 20 יחידות. אני מחלקת את הבצק כך : חותכת באמצע ומותחת שני גלילים באורך כ- 40 ס"מ וכל גליל כזה חותכת ל-10 יח'.
- במהלך עיצוב הלחמניות,יש לכסות את חתיכות הבצק שמחכות בצד עם מגבת על מנת שהבצק לא יתייבש.
- עיצוב הלחמניות -
ללחמניות מאורכות, בעזרת מערוך לרדד מעט את הבצק,לשטח אותו ולגלגל אותו לרולדה מהודקת.
לחמניות קשר ,כמו שזה נשמע ,מגלגלים את הבצק לגליל לא ארוך מידי (כ-10 ס"מ) ועושים בו קשר. - מעבירים את הלחמניות לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כחצי שעה-שעה תלוי במזג אויר. רצוי להניח מגבת דקה ונקיה מעל הלחמניות בזמן התפיחה. בכל תבנית לסדר במרווחים יפים 10 לחמניות.
- לחמם תנור ל- 180 מעלות. למרוח את הלחמניות בביצה ולפזר מעל את התוספת האהובה עליכם. לאפות כ- 25 דק' עד קבלת צבע זהוב -חום יפיפה.
אפשר לאפות בטורבו את שתי התבניות,רק אם אתם מכירים את תכנית הטורבו בתנור שלכם . אני מורידה טמפ' ל-160 מעלות כשאני אופה בטורבו כי בתנור שלי זה מעלה טמפ' כשהוא עובד על טורבו ויש להזהר מקבלת צבע שחום מבחוץ לפני שהלחמניות אפויות מספיק מבפנים ובנוסף יש להחליף את מיקום התבניות במהלך האפיה בטורבו כדי שהאפייה תהיה שווה. - לאחר שמוציאים את הלחמניות מהתנור,יש לכסות במגבת נקיה כ- 10 דק'. זה יגרום ללחמניות להיות רכות . לאחר צינון הלחמניות ניתן להקפיא אותן בשקיות אטומות.
ללחמניות עם קמח מלא,
500 גר' קמח לבן מעורבב עם 500 גר' קמח מלא ועוד כוס סובין שיבולת שועל.
לכמות המים אני מוסיפה עוד כוס מים בערך,תלוי בספיגה צריך לשים לב
כל שלבי ההכנה ושאר החומרים נשארים אותו הדבר. לשים לב שהתפיחה יכולה לקחת קצת יותר זמן בגלל כובד הקמח.
לחמניות עם מחצית הכמות קמח מלא ותוספת סובין שיבולת שועל |
0 Komentar untuk "לחמניות מצוינות לכריכים"