עוגת פירות יבשים בחושה

ט"ו בשבט קרב ובא. אני מאוד אוהבת את החג היפה הזה קודם כל בגלל השקדיות היפיפות בצדי הדרכים,זה פשוט מרהיב,הפרחים הלבנים/ורודים שמחיכים אלינו. ובנוסף המנהג לאכול פירות יבשים. אמנם רוב הפירות אינם מארצנו הקטנטנות אלא מיובאים ובכל זאת המבחר הרב,הצבעים והטעמים נפלאים בעני.
עוגת פירות יבשים היא דרך נהדרת לחגוג את חג הנטיעות.



חומרים (ל-1 תבנית אנגלישקייק )

70 גר' חמאה רכה (לפרווה יש להשתמש במחמאה או מזולה)
35  מ"ל שמן (1/3 כוס)
100 גר' סוכר (1/2  כוס)
2 חלמונים
1 ביצה
175 גר' קמח (1/3 1 כוסות)
1/2 שקית אבקת אפייה
150 גר' פירות יבשים מעורבים חתוכים לקוביות
1 כף ברנדי
1 כף מיץ לימון
4 כפות מיץ תפוזים
לעיטור העוגה - 2 כפות שקדים פרוסים.

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל-170 מעלות. לרפד בנייר אפייה את התבנית.
  2. להקציף יחד חמאה,שמן וסוכר,עד שמתקבל תערובת אחידה. להוסיף חלמונים וביצה בהדרגה ולהמשיך להקציף עד שהתערובת אחידה.
  3. לנפות יחד קמח ואבקת אפייה. להוסיף כף אחת של קמח לתערובת הפירות היבשים. את הקמח להוסיף יחד עם הנוזלים (בנרדי,מיץ לימון ומיץ תפוזים) לתערובת החמאה והביצים. לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  4. בעזרת כף עץ להוסיף את  הפירות היבשים  לתערובת שהכנו ולערבב בעדינות. להעביר את התערובת לתבנית אפייה ולפזר מעל את השקדים הפרוסים.
  5. לאפות כ- 35-40 דק' עד שקיסם יוצא יבש. העוגה במיטה לא ביום האפייה אלא יום-יומיים לאחר מכן. אז הטעמים נספגים. לאחר הצינון יש לאחסן את העוגה בכלי אטום מחוץ למקרר.


0 Komentar untuk "עוגת פירות יבשים בחושה"

Back To Top