סברינה מהירה עם פירות העונה

סברינה מהירה,ללא שמרים
פירות העונה - אני שמתי תותים 
מהר לפני שהתותים הטריים נעלמים מהנוף
עוגה קלה להכנה וכל כך טעימה
את המתכון לעוגה הנהדרת הזו לקחתי ממחברת המתכונים המצהיבה של אמא שלי. במתכון כתוב שהוא של רחלי. אז תודה רחלי על המתכון הנהדר.
הילדים שלי מאוד נהנו לקחת חלק בהכנת העוגה (ביחוד בקישוט התותים והקצפת)
חשוב מאוד להקפיד על קירור התחתית לפני שעוברים לשלב הקצפת.והרבה איפוק לפני שניתן לאכול מהעוגה כדי שהטעמים יספגו בעוגה.

חומרים (לתבנית עמוקה מלבנית. אני השתמשתי בפיירקס)
1 גביע אשל
210 גר' קמח רגיל + 5 גר' אבקת אפיה או 1/2 1 כוסות קמח תופח
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
 להרטבת העוגה בזמן שמוציאים אותה מהתנור - 1 כוס מים.
סירופ 
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס מים
2 כפות רום (משקה)
2 קופסאות שמנת מתוקה 
3 כפות אבקת סוכר
500 גר' תותים 
3 כפות סוכר חום
לא רוצים תותים? הסתכלו בהערות למטה וקבלו רעיונות
אופן הכנה
  • תחתית העוגה
    לערבל במערבל עם וו גיטרה אשל,קמח,סוכר וביצים. עד שמתקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-25 עד 30 דק'.
    לאחר הוצאת העוגה מהתנור לשפוך עליה כוס מים.(אני דקרתי אותה בכמה מקומות עם קיסם כדי שהמים יספגו בצורה אחידה ויספגו היטב.)
  • הסירופ
    להרתיח יחד מים וסוכר. לתת לבעבע על אש קטנה כ- 5 דק'. לשפוך על העוגה את כל הסירופ. ולתת לעוגה להתקרר היטב לפני השלב הבא.
  • פירות - תותים
    לשטוף היטב את התותים. לשמור כמה בצד לעיטור העוגה. את שאר התותים לחתוך לקוביות/פרוסות דקות לשים בקערה ולערבב עם הסוכר החום. לתת לתערובת לעמוד כ-חצי שעה לספיגת טעמים ולהיווצרות סירופ מהסוכר ומיץ התותים. לשפוך את כל התערובת,כולל הנוזלים למטה מעל העוגה ולפזר בצורה שווה מעל העוגה.
  • קצפת
    להקציף 2 מילים של שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. למרוח מעל התותים. אני שמרתי חלק מהקצפת וזילפתי לקישוט. לא חובה רק אם אתם אוהבים:) לעטר עם תותים ששמרנו בצד. להכניס למקרר לפחות ל6 שעות עדיף יום ,על מנת שהעוגה תספוג טעמים והקצפת תתיצב.
הערות והצעות
לא רוצים תותים? נגמרה עונת התותים?
פירות משומרים - לבחור פרי שאוהבים. לחתוך לקוביות ולפזר על העוגה. לא שלפוך את הסירופ לכיור!!! את הסירופ לחמם מעט בסיר ולשפוך על העוגה במקום הסירופ שמתכון.
פירות טריים - עוד מעט יתחילו פירות הקיץ הנהדרים בניהם פירות יער טריים (לזמן קצרצר כמו דובדבנים וכו') אם רוצים לשים תפוחים אגסים,לבשל אותם בסירופ סוכר לפני כן על מנת שיתרככו מעט.





0 Komentar untuk "סברינה מהירה עם פירות העונה"

Back To Top