מאפינס בטעם וניל עם שוקולד צ'יפס
סיפוק מהיר למשהו מתוק וביתי
חומרים ל-12 יח' (תבנית שקעים בקיבולת של 1/2 כוס)
250 גר' קמח רגיל (3/4 1 כוסות) קמח רגיל
7 גר' (כפית וחצי) אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
50 גר' סוכר חום כהה לח (1/3 כוס)
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה או תירס
200 מ"ל ( 1 גביע) שמנת חמוצה או 3/4 כוס מיץ תפוזים
100 גר' שוקולד ציפס מריר
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד את תבנית המאפינס במנג'טים
- לנפות לקערה בינונית קמח ואבקת אפיה,להוסיף פנימה מלח,סוכר,סוכר חום וסוכר וניל.
- בקערה קטנה לערבב יחד ביצים,שמן ושמנת חמוצה (או מיץ תפוזים)
- בקערה עם הקמח והסוכר לעשות גומה במרכז ולשפוך פנימה את תערובת הביצים והשמן. לבחוש עם כף,לשים לב לא לבחוש יותר מידי אחרת ייפגם המרקם.
- לשפוך לקערה את השוקולד צ'יפס ולערבב מעט. להעביר את התערובת לשקעים המרופדים במנג'טים ולאפות כ- 20 דק'. (ניתן לבדוק עם קיסם קטן אם מוכן)
- 5 דק' לאחר שהוצאנו מהתנור רצוי לשים על רשת לצינון. העוגות טובות ליומיים ולא יותר. ניתן ורצוי להקפיא אם לא חיסלתם הכל כשזה טרי (כמו אצלי בבית:).
הערות והצעות
- במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש באשל או ביוגורט באותה הכמות. ניסיתי גם להשתמש במיץ תפוחים טבעי במקום מיץ תפוזים ויצא נהדר.
- תוספות כמו אגוזים או חמוציות מתקבלות נפלא,בכמות של 1/4-1/2 כוס.
- רוצים להפוך את העוגות לעוגות שוקולד? הפחיתו מכמות הקמח 1/4 כוס ובמקום שימו אבקת קקאו בכמות של 1/4 כוס,לא לשכוח לנפות את הקקאו.
0 Komentar untuk "מאפינס וניל ושוקולד צ'יפס"