טארטלטים במלית קרם גבינה שוקולד לבן וחלווה
בצק פריך ל- 12 טארטלטים או לתבנית טארט בקוטר 24 ס"מ
(הכנתי אותם בתבנית מאפינס בקיבולת של 1/4 כוס)
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
200 גר' חמאה
300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
1 ביצה
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה
במעבד מזון שמים קמח ,סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה,גרידת לימון ותמצית וניל ומעבדים לקבלת בצק אחיד. לשים לב לא לעבד יותר מדי. לעטוף בנילון נצמד ולקרר כחצי שעה.
לרדד את הבצק על משטח מקומח,בעזרת כוס רחבה או מיקד לחתוך 12 עיגולים (שיהיו בקוטר רחב יותר מזה של השקע בתבנית) ולרפד את השקעים להדק את הבצק היטב לדקור במזלג ולהקפיא כ-20 דק'. לאחר ההקפאה להעביר לתנור שחיממנו ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה כ-20 דק'.
מלית קרם גבינה שוקולד לבן וחלווה
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
150 גר' חלווה בטעם וניל חתוכה לקוביות קטנות
לחמם במיקרוגל את כל החומרים כ-דקה. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה. לכסות בנילון נצמד ולהכניס למקרר שעתיים לפחות.
לשים בקערת מיקסר :
250 גר' גבינה לבנה 5%
100 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
ובנוסף את תערובת החלווה שמנת ושוקולד לבן שהכנו ושמנו במקרר.
בעזרת מטרפה של המערבל ,להפעיל את המערבל על מהירות בינונית ולהקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה,סמיכה ואורירית. להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק רחב ולזלף לתוך טארטלטים שהכנו מראש והתקררו לגמרי! הכמות מספיקה בדיוק ל-12 יח' כאשר הזילוף הוא לגובה.
ניתן להקפיא או לאחסן בקירור. לעיטור אפשר להגיש עם פירות ליד או לזלף מעט שוקולד מריר מומס מעל.
0 Komentar untuk "טארטלטים/טארט במלית קרם גבינה שוקולד לבן וחלווה"