שבלולי פיצה

שבלולי פיצה 


הילדים שלי מאוד אוהבים פיצה.
השבלולים יוצאים רכים,אני מכינה אותם מבצק עם חלב
בניגוד לפיצה השטוחה אותה אני אוהבת פריכה ודקה.






חומרים (כ- 50 שבלולים)
בצק
500 גר' קמח
1 כף שמרים יבשים ( או 25 גר' שמרים טריים)
1/2 כף מלח
1 כף סוכר
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית או קנולה
3/4 - 1 כוס חלב

רוטב עגבניות זריז
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/4 כפית אורגנו מיובש
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור לפי הטעם

400 גר' גבינה קשה מגוררת (עמק/גלבוע/מוצרלה מה שאתם אוהבים)
1/2 כוס זיתים מגולענים פרוסים

אופן הכנה
  1. בצק - בקערת מערבל או בלישה ביד, שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לקבלת בצק אחיד וגמיש. אני מוסיפה בהתחלה 3/4 כוס חלב ואם יש צורך מוסיפה עוד חלב. מעבירים את הבצק לקערה משומנת,עוטיפים בנילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה חצי להכפלת נפח.
  2. הכנת רוטב עגבניות זריז - מחממים מחבת עמוקה ורחבה,מוסיפים שמן זית ומעליו את העגבניות המרוסקות,מביאים לרתיחה ומוסיפים את כל חומרי הטעם. מחלישים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב מדי פעם. זמן הבישול הוא כ- 15 עד 20 דק'. אני טוחנת את התערובת במעבד מזן כדי שהרוטב יהיה חלק (לא חובה). מצננים את הרוטב.
  3. הכנת השבלולים - לאחר שהבצק תפח,מחלקים אותו ל- 4 כדורים. מרדדים על גבי משטח מקומח את כדור הבצק הראשון,למלבן ארוך ברוחב 20 ס"מ. מורחים מעליו שכבה של רוטב עגבניות,מפזרים מעל 1/4 מכמות הגבינה וזיתים מגולענים פרוסים. מגלגלים לרולדה,לא מהודקת מידי,וחותכים לפרוסות עבות או דקות לפי טעמכם. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה . נותנים לשבלולים לפתוח כ-20 דק' ומעבירים לתנור שחממנו ל- 180 מעלות. אני מקפיאה את השבלולים כשהם פושרים.
המתכון הזה השתתף בתחרות של שמרית לכבוד חג השבועות שנת 2012 וזכיתי במקום הראשון בפרס נהדר ותודה רבה לחברת שמרית-אפיה ביתית. המתכון נמצא גם באתר של שמרית מוזמנים להכנס לאתר שלהם בקישור הבא : שמרית-אפיה ביתית




    0 Komentar untuk "שבלולי פיצה"

    Back To Top