טארט גבינה,יוגורט ונוטלה






טארט גבינה
יוגורט ונוטלה









טארט עדין במלית גבינה ויוגורט
והפתעה בתחתית הטארט
שכבה נאה של שוקולד נוטלה.
את הטארט הזה הכנתי לפני כמה שבועות 
לכבוד יום הפאי הבינלאומי
 רציתי משהו חדש שעוד לא טעמו אצלי בבית 
והטארט הזה קצר מחמאות רבות.





חומרים(לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ)
בצק פריך (לקלתית הטארט,קלתית אחת בקוטר 26" עם מעט שאריות בצק אותן ניתן להקפיא)
300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
200 גר' חמאה קרה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון


אופן הכנה
  1. בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה,שמים חמאה שחתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר. (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח,סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק)
  2. מוסיפים ביצה,תמצית וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה. 
  3. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל.... מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מגבשים לכדור ,עוטפים בנילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
  4. מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את הבצק כ- 3 ס"מ יותר מקוטר תבנית הפאי,מעבירים את הבצק לתבנית הפאי,מהדקים את הבצק לדפנות.דוקרים את התחתית בעזרת מזלג. מקררים חצי שעה לפחות,אני ממליצה להקפיא. לפאי הזה אני ממליצה להשתמש באפייה עיוורת,בה השוליים של הפאי לא יצנחו לכם בוודאות.(הסבר בהמשך)
  5. לאחר הקירור לאפות בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דק'.
  6. אפייה עיוורת - אפייה שבשלב הראשון מכסים את קלתית הבצק בנייר כסף או נייר אפייה ומניחים מעל משקולות (אפשר גם קטניות כמו שעועית או חומוס). מהדקים את המשקולות ואופים בחום של 170 מעלות כ-25 דק'. מוציאים מהתנור. מחכים כמה דק' ומסירים את המשקולות ונייר הכסף. במתכון של הטארט הזה אנחנו עוד נמלא את הקלתית בגבינה ונאפה עוד,היא לא צריכה להיות בצבע חום  ולא מוכנה לאכילה.
מלית גבינה ,יוגורט ונוטלה
3 - 4   כפות נדיבות של ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר שאהוב עליכם)
500 גר' גבינה לבנה 5% (אני מעדיפה את זו של טרה,היא מצויינת לאפיה)
1 גביע יוגורט (150 מ"ל) אני השתמשתי בדנונה 3%
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
3 ביצים גודל L
2  כפות פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט)

אופן הכנה
  1. למרוח את הנוטלה על הקלתית שאפינו,כדאי למרוח לאחר ההוצאה מהתנור שהקלתית עוד חמה ואז קל למרוח את הנוטלה.
  2. לערבב בקערה את : גבינה,יוגורט,סוכר,ביצים ופודינג וניל. עדיף לערבב עם מטרפה כדי שלא יהיו לנו גושים בתערובת. להעביר את התערובת לקלתית המרוחה בנוטלה ,ליישר ולאפות בתנור שחממנו מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דק' להזהבה חלקית . לקרר היטב ולהעביר לצלחת הגשה.
הערות והצעות
  • המלית לא מאוד מתוקה. מי שאוהב מתוק אני מציעה להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.
  • אפשר לצפות את הפאי בזיגוג שוקולד ,אני אוהבת אותו ככה נקי. 
  • אפשר לאכול את הטארט בטמפ' החדר ואפשר קר. בנושא זה הדעות היו חלוקות אצלנו,אז תחליטו מה אהוב עליכם.


מלאתי את הקלתית בתערובת הגבינה ואני כבר מכניסה לתנור

לאחר האפיה,הטארט מתקרר
פרוסה ראשונה ..יאמי

0 Komentar untuk "טארט גבינה,יוגורט ונוטלה"

Back To Top