עוגיות שבלול
עוגיות חמאה פריכות וטעימות
אני מאוד אוהבת את המראה שלהן,הן יפיפיות
וכולם אוהבים אותן מקטן ועד גדול
חומרים לבצק וניל
500 גר' קמח (3.5 כוסות)
1/2 שקית אבקת אפיה
2 ביצים
250 גר' חמאה
200 גר' סוכר ( 1 כוס)
קורט מלח
חומרים לתערובת השוקולד
1 כף קקאו מנופה50 גר' שוקולד מריר מגורר דק
לבירוש
1 ביצה
קמח נוסף לרידוד הבצק
אופן הכנה בצק וניל
- לערבב יחד חמאה ,קורט מלח וסוכר (אני עושה זאת במערבל עם וו גיטרה) לתערובת אחידה,להוסיף ביצים ולערבל היטב.
- לנפות יחד קמח ואבקת אפיה. להוסיף לקערת המערבל ולערבב יחד רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- לחלק את התערובת ל - 2/3 ו - 1/3. את החלק הגדול - 2/3 לעטוף בנילון נצמד ולהכניס
למקרר ל- 20 דק'
אופן הכנה בצק שוקולד
- את 1/3 בצק הוניל שנותר לנו,לשים בקערת המערבל,להוסיף כף קקאו ושוקולד מריר מגורר ולערבל עד שמתקבל בצק אחיד.
- לעטוף את הבצק בנילון נצמד ולקרר כ- 20 דק'.
הכנת העוגיות
- לחלק את בצק הוניל ובצק השוקולד ל- 3 חלקים שווים .
- לקמח משטח עבודה ולרדד חלק ראשון של בצק וניל למלבן בגודל 15 ס"מ על 10 ס"מ. להניח בצד.
- לקמח משטח עבודה ולרדד חלק ראשון של בצק שוקולד למלבן בגודל 15 ס"מ על 10 ס"מ. להניח בצד.
- לטרוף היטב ביצה בצלוחית ולמרוח בשכבה דקה ואחידה על בצק הוניל. להרים את בצק השוקולד שרדדנו ולהניח בזהירות מעל בצק הוניל.,שיכסה היטב ובצורה אחידה את בצק הוניל. לקמח משטח עבודה להניח עליו את בצק הוניל שוקולד,לקמח מעל ולרדד למלבן ארוך יותר ,כ-25 ס" ומעט רחב יותר.לשים לב שיש לקמח במהלך עבודת הרידוד לפי הצורך שהבצק לא ידבק למערוך.
- למרוח ביצה מעל בצק השוקולד ולגלגל לרולדה הדוקה מאוד. את הרולדה להניח על מגש עם נייר אפייה.
- אותו תהליך לעשות עם שני חלקי הבצק וניל ושוקולד הנותרים. את הרולדות להקפיא למשך שעה לפחות.
- לאחר כשעה להוציא את הרולדות מהמקפיא, לחתוך לעיגול בעובי של כ- חצי ס"מ אולי מעט פחות ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 12 דק'.
לשים לב לא לאפות את העוגיות יותר מדי,הן צריכות להיות זהוב בהיר. - לצנון היטב את העוגיות ולאחסן בקופסא אטומה.
החברה צרויה לוי הכינה את עוגיות השבלול,
תראו כמה יפות הן יצאו לה
ועוד קצת תמונות ..
0 Komentar untuk "עוגיות שבלול - עוגיות חמאה שוקו וניל"